Anchetă la centrul de examinare din Gorj

Subiectele la proba de limba română de Bacalaureat au apărut pe internet

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

S-a declanșat o anchetă la centrul de examinare din Gorj nr. 2783, de unde s-au scurs subiectele la proba de limba română de Bacalaureat 2024, spune purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj, Ionuț Catrina, potrivit g4media.ro.

Varianta de subiecte dată la proba scrisă de Limba și literatura română, la Bacalaureat 2024, a ajuns pe internet la puțin timp după ora 9, oră la care subiectele au fost primite.

Centrul în cauză ar fi Liceul Tehnic Ion Mincu, potrivit surselor Edupedu.ro. ISJ a declanșat o anchetă la centrul de examinare din Gorj nr. 2783 de unde s-au scurs subiectele de la proba de limba română de la Bacalaureat 2024. În documentele ce par a fi fost fotografiate cu o camera de corp, pe care cineva a încercat să șteargă indicativul centrului de examen și numele județului, apar subiectele cu watermark „Gorj – 2783”.

Potrivit surselor Edupedu.ro ar fi vorba despre Liceul Tehnic Ion Mincu din Târgu Jiu.

Inspectori ai ISJ Gorj erau pe drum spre centru pentru a verifica ce s-a întâmplat la centrul de examinare și cine a scurs subiectele la limba română. Proba se încheie la ora 12, iar elevii pot începe să iasă din sală de la ora 10.30. “Oricum și dacă prin absurd acel elev, până să se ajungă la el la sala respectivă sau în locul respectiv reușește să părăsească incinta, cu siguranță va fi identificat în baza camerelor de supraveghere audio-video și va suporta consecințele“, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj Ionuț Catrina.

Caniculă și furtuni în România