Cristian Popescu Piedone, consultări cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria

Discuțiile care vor începe la ora 17.00 au ca temă calendarul alegerilor

Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone

Luni, la ora 17.00, delegația Partidului Umanist Social Liberal (PUSL), condusă de președintele executiv Cristian Popescu Piedone, va participa la discuții cu premierul Marcel Ciolacu, la Palatul Victoria, pe tema alegerilor prezidențiale. Premierul Marcel Ciolacu a început o serie de consultări cu delegațiile partidelor politice pentru stabilirea calendarului alegerilor. La discuții nu vor participa doar partidele parlamentare. Șeful Executivului dorește să afle și opinia celorlalte forțe politice din România.

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, vineri, înaintea ședinței de guvern că va purta discuții cu delegațiile partidelor, pentru a stabili împreună calendarul alegerilor.

Acest lucru se întâmplă după ce liderii coaliției nu au reușit să ajungă la un acord privind respectarea înțelegerii inițiale, referitoare la organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie. Decizia de inițiere a consultărilor a fost luată după ce liderii coaliției de guvernare nu au reușit să ajungă la o înțelegere privind organizarea alegerilor prezidențiale în luna septembrie, așa cum se stabilise inițial. Disensiunile au apărut în principal din cauza refuzului constant al liberalilor de a implementa decizia coaliției, pe care președintele PSD a numit-o „statutară”.

Popescu Piedone vrea o colaborare între PUSL și PNL în cadrul Consiliului General al Municipiului București