Seceta și căldura toridă din perioada anterioară au provocat daune majore, inclusiv animalelor care trăiesc în sanctuarul din Zărnești, o locație care adăpostește peste 100 de urşi bruni, dar și multe alte animale, precum cai, căprioare, oi sau capre.
Astăzi, 1 august, voluntarii au atenționat că vegetația de pe pășuni a fost, efectiv, pârjolită, așa că animalele domestice din Ferma AMP Hope nu mai au ce să mănânce pe pășune. În aceeași situație se află și căprioarele din Sanctuarul AMP Libearty.
Sanctuarul din Zărnești: ”Rezervele de fân pentru consum sunt aproape epuizate, așa că avem nevoie de ajutor!!! Caprele, oile, caii, vacile, măgarii și căprioarele salvate, pe care le avem în grijă, au nevoie imediată de hrană”
”Apelăm la sprijinul vostru: dacă puteți dona fân (NU paie pentru așternut) sau cereale (porumb, orz, grâu), sau cunoașteți persoane care o pot face, vă rugăm să ne contactați la numărul de telefon 0731334786!”, se arată în comunicatul distribuit pe pagina de Facebook a asociației.
AMP Hope Farm este parte integrantă din programul educațional al Asociației Milioane de Prieteni, casă pentru zeci de animale domestice salvate de la sacrificare sau din condiții de pericol extrem.
Recunoscut de mulţi specialişti ca fiind, probabil, cel mai bun sanctuar de urşi din lume, Libearty se întinde pe o suprafaţă de 69 de hectare de pădure luxuriantă, pâraie şi iazuri localizate pe teritoriul oraşului Zărneşti, municipiul aflat la poalele Carpaţilor, în apropierea municipiului Braşov
Cei mai mulţi urşi din rezervaţie au fost salvaţi din cele mai mizerabile şi minuscule cuşti, fiind doar motiv de “distracţie”, de atracție turistică.
Mulți au fost confiscați de pe terase de restaurante, hoteluri, pensiuni, însă unii dintre ei au fost ținuți captivi pe lângă fabrici, benzinării, sau chiar la o mănăstire. De asemenea, în sanctuar au ajuns și urși care au trăit la circuri.