Frumusețea începe cu o piele sănătoasă, îngrijită, este primul lucru pe care îl spune cunoscutul medic dermatolog Olga Simionescu. Ea a făcut câteva recomandări prețioase chiar pe pagina personală de Facebook, pentru un machiaj reușit, care să pună în aplicare trăsăturile feței. Pașii sunt simpli și ar trebui să devină „rutină”, astfel încât make-up-ul să aibă efectul „waw natural” și să nu devină grotesc.
Iată ce trebuie să faci pentru ca pielea ta să devină sănătoasă și frumoasă
1.Scrub facial: face diferența, pregătind desăvârșit așezarea celorlalte produse de make-up. Fața trebuie demachiată în prealabil. Se masează cu mișcări blânde. Se clătește cu apă călduță.
2. Scrub de buze: Se aplică pe buze și se masează cu prosop umed, apoi se clătește foarte bine.
3. Mască facială: depinde de vârstă și de ce tip de mască este necesar pentru ten. Se clătește bine cu apă călduță.
4. Tonic: cu discheta demachiantă.
5. Serum: dacă nu se mai pune cremă apoi, merge aplicat la orice vârstă. La tinere nu mai trebuie și cremă, încarcă tenul. La peste 45 este obligatorie și cremă după.
6. Crema de zi: se masează blând și se lasă apoi 3 minute.
7. Primer: închide porii, netezește pielea. Atenție la nuanță și la marcă!!!! Trebuie culoare deschisă spre centru, pe T-ul feței.
Sfaturi prețioase pentru un make-up reușit și natural de la medicul dermatolog Olga Simionescu
8. Fond de ten: se conturează fața cu o nuanță mai închisă la culoare și pe restul se aplica cu pensula o nuanță mai deschisă. Revin cu post separat referitor la alegerea nuanței și a texturii. Se tapotează (deci nu masaj, ci atingeri fine!) cu un burețel.
9. Anticearcăn/corector: se pornește de la unghiul intern al ochilor în jos, preferabil cu pensulă anticearcăn și se unește cu unghiul extern. Se lasă 4 minute să acționeze, apoi se tapotează cu burețel special. Revin cu post separat referitor la alegera nuanței și a texturii.
10. Umbre și blush: aspect esențial, dacă se greșesc aspectul pare mască/grotesc! Se folosesc trei straturi, se ține cont de forma feței. Revin cu post separat referitor la aplicare în funcție de forma feței. Pe pomeți se aplică o terracota (maroniu-roșcat), inferior o dungă mai maronie și superior-centru un blush rose sau piersică. După 45 de ani nu se coboară și nu se atinge centrul feței, îmbătrânește! La tinere trebuie atinsă forma literei 3.
11. Pudră: primul strat este de fixare, revin cu post separat referitor la culori și textură. Se începe cu zona cearcănelor, unde fixarea cu burețelul, prin mișcări fine, este esențială, ca să nu se adune în riduri. La finalul make-up-ului se aplică pudra de finisare.
Profesor universitar doctor Olga Simionescu este medic primar dermatovenerologie cu o carieră impresionantă. Se află în fruntea Clinicii Dermatovenerologie I a Spitalului Clinic Colentina. A fondat o clinică privată și este conducător de doctorat și Șef al Catedrei de Dermatologie a UMF „Carol Davila”, București.