O familie din satul Ineu, județul Bihor, crește de doi ani o femelă de corb. „Nouă ne aduce numai bucurie”, spune Cornel Bungău, cel care are grijă de pasăre, potrivit g4media.ro.
Pasărea este tratată ca un membru al famiiei
Bărbatul spune că pentru el pasărea este ca un membru al famiiei, ea împărtășind afecțiunea față de stăpânii ei. Corbul stă aproape tot timpul pe umerii bărbatului şi nu îl părăsește, deși este liberă să plece. Coco, cum a fost botezată pasărea, a fost mereu liberă în curtea familiei, dar nu a plecat niciodată de-acasă. Cornel Bungau povestește că Coco a plecat o singură dată şi a lipsit mai mult de jumătate de oră.
„.Eu şi soţia ne-am speriat, am crezut că l-am pierdut. Dar a venit înapoi, țuce-l tată” a povestit bărbatul.
Corbul zboară cel mai mult prin curţile vecinilor, de unde ia orice obiect mic pe care îl găseşte
Unui vecin i-a luat de mai multe ori cheia de lângă poartă, motiv pentru care acesta a legat-o cu un şnur. Atunci când Cornel Bungău se trezeşte şi iese din dormitor, Coco, care doarme în holul casei, se urcă pe umărul şi merge cu el peste tot. „Vorbesc cu el, ne dăm sărutări. Dacă mă duc la baie, vine cu mine, dar trebuie să fiu atent, că toată hârtia igienică o trage după el. Se joacă…”, a povestit bărbatul.
Bărbatul recunoaşte că iubeşte pasărea la fel de mult cum își iubește propriii copii
„Hai la tati, că nu te lasă tăticul să păţeşti nimic”, îşi alintă el corbul. Cei doi mănâncă împreună, zilnic, din aceeaşi farfurie. Corbul mănâncă sarmale, spaghete, ciorbă de perişoare, care e preferata lui, dar îi mai plac halvaua şi crenvurştii, a mai povestit Cornel Bungău. Coco este gelos uneori pe soţia bărbatului, motiv pentru care o ciupeşte de picioare atunci când se apropie de el. Coco se mai agită atunci când în curte vin persoane străine sau când deasupra casei zboară păsări mai mari. De fiecare dată, Cornel Bungau încearcă să liniştească pasărea: „Nu te speria, că nu lasă tată niciun uliu să te atace”.
Corbul comun (Corvus corax), de asemenea cunoscut sub numele de Corbul nordic, este o pasăre cântătoare mare, în întregime neagră
Găsit în întreaga emisferă nordică, este cea mai întâlnită dintre toate ciorile. Există cel puțin opt subspecii ale corbului. Este una dintre cele mai mari două ciori, alături de Corbul Thick-Billed, și este probabil cea mai grea pasăre cântătoare. La maturitate corbul comun are între 56 și 69 cm în lungime, cu greutăți înregistrate variind de la 0,69–1,63 kg. Corbul comun de obicei trăiește aproximativ de la 10 la 15 ani în sălbăticie, cu toate că unele exemplare au fost înregistrate cu durata de viață de până la 40 de ani. Păsările tinere pot călători în stoluri, dar mai târziu vor avea propriul teritoriu.
Pumni și picioare împărțite în curtea unui colegiu din Iași. ISJ a demarat anchetă