Am ajuns pe ultima sută de metri a campaniei electorale pentru alegerile parlamentare. Iar Hashtag News continuă să vă prezinte, cu bune și cu mai puțin bune, candidaturile celor pe „pătrățica” căruia veți putea pune ștampila cu „VOTAT”.
Dacă pentru unii traseismul a însemnat trecerea de la un partid la altul, pentru alți politicieni, acesta poate însemna și migrarea dintr-un județ în altul, pentru un loc eligibil.
Scandal la USR Cluj. „Conducerea organizației m-a respins”
Deputatul Emanuel Ungureanu susține că a ales să părăsească filiala clujeană a USR, după ce a fost scos de pe locurile eligibile. Unul dintre motivele pentru care nu ar fi prins un loc a fost activitatea sa socială, care a deranjat la nivel de organizație de partid. „Chiar numărul 3 Radu Molnar mi-a spus că nu m-a votat pentru activitatea socială, ci pentru a face treabă în Parlament. Ori pentru mine activitatea socială reprezintă tot interesul cetățenilor. Conducerile USR au fost foarte jos. Conducerea nu m-a vrut pe locuri eligibile, ei au vrut un om Radu Molnar, IT-ist. Eu am fost săpat constant de Sălăgeanu, Levente și Molnar din 2016. Nu Barna sau Cioloș au făcut listele la Cluj, a fost o înțelegere meschină pe plan local”, a spus Ungureanu într-un live pe Facebook.
Ungureanu, de la Cluj la Buzău
Supărat că nu a fost pus pe un loc eligibil pe lista USR PLUS Cluj, deputatul Emanuel Ungureanu s-a mutat la Buzău, unde va deschide lista pentru Camera Deputaților.
„Decizia filialelor USR şi PLUS Buzău de a-l invita pe Emanuel să deschidă lista candidaţilor din judeţ alături de Mihai Moraru arată hotărârea noastră de a propune buzoienilor o listă credibilă care să confirme asumarea pentru o altfel de politică. Emanuel Ungureanu a fost printre cei mai activi deputaţi din actuala legislatură şi trebuie să continue munca din Parlamentul României. În calitate de deputat a efectuat vizite neanunţate în peste 80 de spitale din ţară în ultimii ani, constatând şi denunţând public situaţia precară a sistemului sanitar. O situaţie pe care o regăsim şi în judeţul Buzău, unde avem spitale total nepregătite pentru a oferi servicii medicale de calitate sau pentru a oferi asistenţă medicală de calitate pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 sau care au alte afecţiuni”, a declarat Irinel Cârstea, preşedintele USR Buzău.
Vizite neanunțate, denunțuri, anchete
Potrivit propriului raport de activitate prezentat, Emanuel Ungureanu a făcut, în mandatul său, vizite neanunțate în 80 de spitale din întreaga țară, semnalând nereguli și condiții improprii de tratament pentru pacienți. Totodată, Emanuel Ungureanu este și denunțătorul medicului Mihai Lucan în mai multe dosare penale care vizează neregulile de la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj și din domeniul transplantului. Acuzațiile lui Emanuel Ungureanu la adresa lui Lucan, fost director al institutului, merg de la delapidarea institutului până la trafic de organe.
Tot el a făcut public, iarna trecută, cazul pacientei chirurgului Mircea Beuran, arsă pe masa de operație la Spitalul Floreasca, pacientă care a murit câteva zile mai târziu.
Cine este Emanuel Ungureanu
Emanuel Ungureanu (42 de ani) a fost ales, în 2016, în circumscriptia electorala nr.13 Cluj, din partea USR. În perioada mandatului a făcut parte dintr-o comisie permanentă (Comisia pentru sănătate și familie, la care a ocupat și funcția de vicepreședinte), respectiv din două comisii de anchetă comune (una privind achizițiile și gestionarea stării de urgență, cealaltă pentru investigarea eventualelor nereguli și fraude semnalate în spațiul public cu ocazia deplasării muncitorilor sezonieri români la cules de sparanghel, la ambele având funcția de vicepreședinte).
A luat cuvântul de 100 de ori, în 70 de ședințe, și i-au fost promulgate 31 de legi din cele 141 de propuneri legislative inițiate. Printre acestea se află „Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.217/2000 privind aprobarea coşului minim de consum lunar”, „Propunere legislativă pentru completarea art.234 din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii”, „Proiect de Lege privind Registrul naţional automatizat cu privire la persoanele care au comis infracţiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor”, dar și o serie de proiecte legislative din domeniul sănătății, cel mai important fiind cel cu privire la transplantul renal.
A fost profesor de istorie, jurnalist, dar și voluntar – asistent social.
Citește și: Profil de candidat – Cosette Chichirău, pentru Camera Deputaților, din partea USR PLUS