Noul sezon estival din staţiunea Geoagiu Băi a fost deschis

Localitatea Geoagiu Băi este clasificată ca staţiune de interes naţional, având capacităţi de cazare de toate categoriile.

Geoagiu Bai
Geoagiu Bai sursa foto pag de FB

Noul sezon estival s-a deschis în staţiunea balneo-climaterică Geoagiu Băi, ştrandurile termale din complexul „Băile Daco-Romane”, care se întinde pe 23.000 de metri pătraţi, fiind pregătite pentru turiştii care doresc să se bucure de apă şi soare. „Judeţul Hunedoara este un judeţ cu un potenţial turistic enorm şi este imperativ ca turismul balnear hunedorean să devină un reper pe harta turistică a României, potrivit g4media.ro.

Complexul ‘Băile Daco-Romane’ reprezintă o destinaţie ideală pentru toţi cei care doresc să se bucure de apele termale binefăcătoare şi de peisajele pitoreşti ale zonei. Este esenţial să promovăm aceste bogăţii naturale şi să încurajăm cât mai mulţi turişti să descopere frumuseţea şi beneficiile pe care Geoagiu Băi le oferă”, a declarat, cu acest prilej, prefectul judeţului Hunedoara, Florina Doris Visirin

Ea a menţionat că promovarea turismului balnear va contribui şi la dezvoltarea economiei locale, prin crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea afacerilor din zonă. Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a subliniat că autorităţile judeţene sprijină dezvoltarea turismului în staţiunea Geoagiu Băi, motiv pentru care a fost modernizat drumul judeţean Orăştie-Geoagiu Băi, important pentru accesul turiştilor de la autostrada A1.

Un al doilea drum judeţean, care face legătura între zonele Geoagiu şi Brad, se află în proces de reabilitare.

„Staţiunea Geoagiu-Băi, clasificată ca staţiune de interes naţional, dar şi împrejurimile sale, beneficiază de un important potenţial de dezvoltare turistică şi creştere economică. Acesta este şi motivul pentru care Consiliul Judeţean Hunedoara a investit în modernizarea drumului judeţean care vine dinspre Orăştie până la intrarea în staţiune, printr-un proiect finanţat din fonduri europene. Tot în zonă, derulăm o altă investiţie importantă, din bugetul propriu, modernizarea drumului judeţean pe tronsonul Almaşu Mic de Munte – Curechiu, care străbate Munţii Metaliferi şi va asigura legătura directă între zona Geoagiu – Orăştie şi zona Brad”, a arătat preşedintele CJ Hunedoara.

Localitatea Geoagiu Băi este clasificată ca staţiune de interes naţional, având capacităţi de cazare de toate categoriile.

Unele hoteluri sunt deschise pe tot parcursul anului şi dispun de baze de tratament puse la punct. Staţiunea Geoagiu Băi este amplasată la o altitudine de 350 de metri şi beneficiază de o climă continentală blândă, fără vânt puternic sau geruri mari. Aerul ozonat şi mereu împrospătat de brizele montane recomandă staţiunea şi pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, în stări de oboseală, surmenaj, anemii sau nevroze.

Avertismentul medicilor privind o boală virală transmisă de țânțari