De când cu pandemia, elevii din toată România au avut parte de o mică dar mare schimbare în ceea ce privește modul în care le sunt predate cursurile. Schimbare necesară, nu comentez. Cumva, în perioada asta trebuiau să se organizeze cursurile cumva. Chiar și-așa, defectuos și discriminatoriu.
Spun discriminatoriu pentru că, după cum vedem, în urma rezultatele de la Evaluările Naționale,s-a dovedit că în cazul elevilor de la țară s-a înregistrat o rată de promovabilitate îngrijorătoare. Da, pentru că nu toți au computere, tablete sau telefoane.
Ce-i drept, la un moment dat, o auzeam pe Monica Anisie primițându-le acestora marea cu sarea. Nu s-a mai întâmplat.
Acestea fiind spuse, elevii își doresc continuarea cursurilor online. Dar nu oricum, ci ținându-se cont și de cei năsăstuiți de soartă, cei care, până acum nu au avut cum să-și continue cursurile din pricina lipsurilor materiale.
Așadar, îi trimit o scrisoare deschisă președintelui Klaus Iohannis, în care îl roagă să țină seamă de doleanțele lor.
„Această inițiativă legislativă trebuie promulgată de urgență și implementată cu rigurozitate, astfel încât luna septembrie va fi o lună în care toți elevii se vor întoarce la școală, nu doar cei care au un statut socio-economic confortabil”, se arată în scrisoare.
Consiliului Național al Elevilor : 900.000 dintre elevii din România au fost lăsați în afara sistemului public de învățământ
„Educația nu a putut continua în comunitățile dezavantajate, acolo unde dispozitivele conectate la Internet și accesul la rețelele educaționale rămân o utopie. Dreptul la educație a fost încălcat pentru că statul român nu a furnizat accesul la școala online pentru elevii și profesorii care trăiesc la limita subzistenței”, au subliniat semnatarii scrisorii deschise.
Citește și: Petre Emanoil Neagu: ”Geoparcul Ţinutul Buzăului va fi acreditat UNESCO”