Faimoasele ruine incașe de la Machu Picchu sunt amenințate de incendiile de vegetație care pun în pericol orașul din Munții Anzi, scrie descopera.ro.
Focul a cuprins o zonă de aproximativ jumătatea din suprafața Vaticanului, iar pompierii se luptă să stingă incendiile. Potrivit oamenilor legii, fermierii din regiuni sunt vinovați pentru focul ce amenință ruinele incașe, aceștia dând foc la iarbă pentru a pregăti semănarea culturilor.
În jur de 20 hectare au fost afectate de flăcări, a transmis primarul orașului Cuzco, situat în apropiere
Complexul de structuri din piatră din Machu Picchu a fost construit în urmă cu 500 de ani de către poporul incaș, imperiul lor controlând zonele din ceea ce este astăzi sudul Ecuadorului și până în cendrul republicii Chile.
Incendiile s-au extins din cauza vântului puternic într-o zonă foarte izolată, iar pompierii ajung greu acolo.
„Încercăm deja de două zile și nu a fost posibil să controlăm incendiul, având în vedere faptul că zona este destul de dificil de accesat”, a explicat Roberto Abarca, director al biroului pentru siguranță și gestionarea riscurilor din Cuzco.
Reamintim că ruinele au crescut considerabil popularitatea regiunii, fiind considerate una dintre cele șapte noi minuni ale lumii.
În toată lumea, vara a venit cu un val de căldură ce a adus incendii în mai multe țări. Spre exemplu, ca în fiecare an, în Statele Unite, California activează planul roșu privind incendiile. De asemenea, în Grecia, mai multe echipaje de pompieri din țările balcanice au fost transferate în apropierea Atenei pentru a interveni în cazul incendiilor de vegetație.
Și în România, în urmă cu câteva zile, peste 200 de hectare au fost cuprinse de flăcări, în apropierea de municipiul Arad, pompierii luptându-se ore întregi pentru a stinge flăcările.
Citește și articolul: Incendiu de proporții la periferia Atenei. Pompierii au intervenit de urgență