Două persoane din Iași anchetate pentru trafic de droguri

Una din ele este minoră

Droguri
Droguri sursa foto pixabay

Două persoane, dintre care una minoră, sunt cercetate pentru trafic de droguri, după ce au ridicat un colet transmis din Spania în care erau 77 de plicuri de canabis destinate comercializării în județul Iași, potrivit stiripesurse.ro.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Iași, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) Iași, au documentat activitatea infracțională a două persoane, dintre care una minoră.

Cele două persoane sunt cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare și respectiv complicitate la introducere în țară de droguri de risc și trafic de droguri de risc. Persoana minoră a fost prinsă în flagrant în timp ce a ridicat de la o firmă de coletărie un pachet trimis din Spania, în care erau ascunse, printre diverse produse alimentare, aproximativ 100 de grame de canabis, destinat vânzării, porționat în 77 de pungi.

„Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că o altă persoană bănuită, la instigarea celei de-a doua persoane cercetate în cauză (persoană majoră), ar fi expediat cantitatea de droguri de risc, în scopul comercializării acesteia, către consumatori din orașul Hârlău și din localitățile învecinate. La data de 31 iulie 2024, au fost efectuate două percheziții domiciliare, fiind descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă”, transmite Poliția Iași.

Procurorii DIICOT Iaşi au dispus reținerea celor două persoane pentru 24 de ore. A fost sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași, cu propunere de arestare preventivă a persoanei majore și de arest la domiciliu pentru persoana minoră.

Peste 175.000 europeni mor anual din cauza căldurii extreme