Delta Dunării
Delta Dunării

Delta Dunării rămâne una dintre minunile României, chiar și în 2020. Este înscrisă din 1991 pe lista patromoniului mondial UNESCO și continuă să atragă turiști , fie ei străini sau români.

Ignorată puțin în anul coronavirusului, la fel ca multe alte destinații turistice din România, Delta rămâne rămâne un peisaj minunat, un peisaj unic și locul unde poate începe sau se poate termina o aventură. Curaj să ai.

Pare locul situat la capătul lumii și pare un loc care rimează cu vacanță, amintiri și multă liniște. În relitate este punctul de întâlnire dintre Marea Neagră și Dunăre. De fapt, Sfântu Gheorghe este singura localitate de unde poți vedea atât Marea, cât și Dunărea.

Și dacă tot vorbim de Sfântu Gheorghe, să vorbim și despre o mică aventură: mai mulți tineri, însoțiți de campionul Ivan Patzaichin, vor trage la vâsle patru zile, hotărâți să arate că turismul responsabil poate salva Delta Dunării.

Expediția leagă Tulcea de Sfântu Gheorghe și implică 20 caiace și canotce din caravană. Este o expediție care se va desfășura pe durata a patru zile, iar participanții își propun ca în tot acest timp să descopere sau să redescopere Delta.

Gabriel Moise, comandant Bric Mircea: „E puțin diferit dar totuși folosim același mediu, apa, la nava Mircea folosim velele, aici folosim forța brațelor, deci una și cu alta se întrepătrund”.

Ivan Patzaichin: ”Dorința noastră ca Delta să devină regina ecoturismului din Europa și nu numai și toate țările care practică acest gen de turism să visese mazar o dată să ajungă în Deltă.

Avem nevoie de turiști care vin să vadă natura, să vadă cum locuiesc oamenii, cum trăiesc. Avem timp să face și o baie, o să avem timp să facem și scufundări. Vom avea întălnire cu doamnele din Deltă, cu lipovencele, care o să ne facă de mâncare”.

Natura poate însemna lux dacă știm să renunțăm la lux. Măcar pentru patru zile. Putem alege un cort, o barcă, o porție de liniște chiar și în 2020. Și putem câștiga un exotism aparte. Doar că, de cele mai multe ori, simplitatea implică mult curaj. Iar 2020 nu este cel mai curajos an pentu planuri. Oricât de simple ar fi ele.

Citește și: Travel Carpathia: ”Izolarea în natură este cea mai pură formă de evadare”

#News