Premierul Ludovic Orban a susținut o serie de declarații la Ministerul Educației, menționând, printre altele, că profesorii care refuză să susțină ore online acum, în contextul pandemiei, ar trebui să își dea demisia din sistemul de învățământ.
„Nu pot accepta ideea că există cadre didactice care refuză să îşi exercite profesia şi chiar misiunea. Un profesor care nu face lecţii online acolo unde este necesară organizarea acestor lecţii online, dacă din zece ore face numai şase ore, patru ore, nu mai trebuie plătit, este simplu. Iar, dacă, refuză să predea online, din punctul meu de vedere, nu mai are ce căuta în sistemul de educaţie, pentru că un profesor are obligaţia să se adapteze la orice situaţie.”, a declarat premierul Orban.
Premierul Ludovic Orban: „Să fim cinstiţi, online-ul este deja un lucru care există în viaţa noastră”
În opinia premierului, lucrul cu elevii este unul special, astfel că informația trebuie să reprezintă baza meseriei de profesor. În egală măsură, premierul a sugerat că un profesor bun ar trebui să fie capabil să se adapteze noului, însă și situației. Mai mult decât atât, acesta a mai spus în epoca în care trăim, toată lumea are cont pe rețelele de socializare, astfel că tranziția la nou nu ar trebui să fie atât de dificilă.
„Job-ul lui este să transmită informaţii, cunoştinţele de la materia respectivă şi, în mod evident, şi multe alte valori, principii, să fie un model, dar are obligaţia să se adapteze la modalitatea de transmitere a acestor cunoştinţe. Să fim cinstiţi, online-ul este deja un lucru care există în viaţa noastră. Toţi avem, cei mai mulţi conturi de Facebook, ştim ce înseamnă live-uri, cum să nu poţi să te adaptezi să predai online”, a explicat Orban, într-o conferinţă de presă, la Ministerul Educaţiei, informează Agerpres.
Citește și: Premierul Orban: „Democrația înseamnă alegeri”