Zeci de elevi de la o școală din Mureș, trimiși acasă 

Medicii le-au prescris un tratament

Elevi
Elevi sursa foto pixabay

În urma unui triaj epidemiologic, aproape 30 de copii de grădiniță și elevi de la o școală din Mureș au fost depistați cu păduchi. Toți copiii au fost trimiși acasă, nu înainte ca medicii să le prescrie un tratament, potrivit ziare.com.

Ei le-au explicat, de asemenea, părinților să nu folosească substanțe toxice de uz veterinar pentru că o astfel de greșeală ar putea fi fatală.

Descoperirea a fost făcută la Liceul Tehnologic din localitatea mureșeană Band, la primul control din acest an școlar. Pentru că nu exclud ca numărul copiilor cu păduchi să crească, autoritățile au luat toate măsurile necesare. Totodată, au raportat situația la Direcția de Sănătate Publică Mureș. „Ca și măsuri au fost inițierea tratamentului antipediculoză la domiciliu”, a declarat, pentru sursa citată, doctorul Iuliu Moldovan, directorul DSP Mureș.

„Singura soluție este de a le prescrie o rețetă cu un șampon antiparazitar și acasă părinții să îl administreze, bineînțeles în condiții de siguranță,” a declarat și medicul de familie Cornel Todea. În timp ce medicii de familie monitorizează situația celor 30 de elevi, dar și a colegilor lor, localnicii cred că e nevoie de o campanie de informare. În astfel de situații, tratamentul prescris de medici trebuie urmat de întreaga familie, și eventual repetat.

Percheziţii efectuate în Mureș într-un dosar penal de corupere a alegătorilor