Șapte membri ai unei grupări de trafic de droguri reținuți în Dâmbovița

Liderul rețelei înființase grupul online denumit „Iarbă dulce”

Arest
Arest sursa foto pixabay

Procurorii DIICOT au reținut 7 persoane bănuite că făceau parte dintr-un grup infracțional organizat specializat în trafic de droguri precum canabis și cocaină, în județul Dâmbovița, potrivit g4media.ro.

Liderul grupării înființase pe o platformă de comunicare online un grup numit „Iarbă dulce” pentru comercializarea rapidă de droguri.

În urma unor percheziții, anchetatorii au descoperit 6 plantații indoor de canabis cu peste 8.700 de plante și echipamente sofisticate pentru întreținerea culturilor, anunță DIICOT Dâmbovița într-un comunicat de presă. Cei 7 inculpați au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, fiind cercetați pentru constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de droguri. ”Din materialul probator administrat a reieşit faptul că, în perioada ianuarie 2022- 01.06.2024, pe raza judeţului Dâmboviţa a fost constituit şi a acţionat un grup infracţional organizat, pe o structură de tip piramidal, coordonat de către un lider, în scopul desfăşurării de operaţiuni de cultivare, vânzare şi transport de droguri de risc (canabis) şi de mare risc (cocaină).

Cercetările efectuate au condus la constatarea că liderul grupului infracţional, în scopul comercializării rapide de droguri şi păstrarea anonimatului, a înfiinţat, pe o platformă de comunicare online, grupul cunoscut sub denumirea de „Iarbă dulce”.

De asemenea, acesta a coordonat şi a desfăşurat activităţi de vânzare de canabis şi cocaină, prin intermediul altor inculpaţi, iar în perioada septembrie 2023 – 01 iunie 2024 a înfiinţat şi întreţinut cu sprijinul membrilor grupului, într-un imobil aflat în proprietatea sa, o cultură de canabis. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în ziua de 01.06.2024, în clădirea (formată din mai multe corpuri) situată pe raza oraşului Pucioasa deţinută de liderul grupului infracţional organizat, au fost identificate 6 plantaţii de canabis indoor, formate din 8.797 plante, în diverse stadii de dezvoltare, sădite în ghivece, instalaţii complexe de ventilare, încălzire şi udare, pentru întreţinerea culturilor, peste 600 de recipiente de diverse dimensiuni conţinând substanţe de fertilizare, diverse cantităţi de fragmente vegetale, o presă destinată obţinerii rezinei de canabis, utilaje pentru împachetat şi vidat, staţii de emisie-recepţie şi dispozitive anti-interceptare, pistoale şi o puşcă tip air-soft, înscrisuri, sume de bani în lei şi euro, precum şi alte mijloace de probă”, anunță DIICOT Dâmbovița.

MAE, avertizare de călătorie în Germania