Un băiețel din Botoșani a ajuns la Urgențe după ce a fost înțepat de zeci de albine. Incidentul s-a produs în weekend, în municipiul Botoșani, potrivit g4media.ro.
Copilul de trei ani se afla în vizită la bunici, care au mai mulți stupi de albine
Băiețelul se juca în curtea casei, când fost atacat de albine. “Am numărat 74 de ace. Dintre cele pe care am reușit noi să le scoatem. Dar au mai fost scoase și de părinți. În mod miraculos copilul este stabil. Nu a făcut șoc anafilactic. A fost internat totuși pentru supraveghere de specialitate”, a spus un asistent din cadrul Centrului de Primiri Urgențe.
Potrivit specialiștilor, pe timp de secetă și caniculă, albinele devin foarte agresive, deoarece nu au ce să culeagă, atunci când câmpurile se usucă
Albinele sunt insecte zburătoare, clasificate în cadrul super familiei Apoidea din cadrul subordinului Apocrita, care mai conține viespile și furnicile, care se hrănesc cu nectarul florilor (ca sursă de energie grație conținutului de zaharuri) și cu polen (ca sursă de proteine, folosit mai mult la hrănirea larvelor), activitate ce se soldează cu polenizarea florilor și, în unele cazuri, cu producerea mierii și cerii. Astfel polenul pe care în mod inevitabil îl pierd în deplasarea lor de la o floare la alta este important pentru plante deoarece o parte din polen cade pe pistilul (structura reproductivă) altor flori din aceeași specie, ducând la polenizarea încrucișată. Albinele sunt, de fapt, cele mai importante insecte polenizatoare și interdependența între ele și plante fac din acestea un excelent exemplu al unui tip de simbioză cunoscută sub numele de „mutualism”, o asociere între organisme diferite care este avantajoasă pentru ambele părți.