Femeie dispărută, găsită după mai multe ore de salvamontiști cu ajutorul unei drone

Femeia de 60 de ani a fost recuperată de salvatori într-o stare de sănătate precară

Salvamont
Salvamont. Sursa foto: salvamont Romania

Dispărută de mai multe ore într-o zonă deluroasă şi cu multă vegetaţie din oraşul vâlcean Berbeşti, o femeie cu afecţiuni medicale a fost găsită de salvamontişti cu ajutorul unei drone de ultimă generaţie, potrivit ziare.com.

Potrivit şefului Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, intervenţia a avut loc marţi, 2 iulie, femeia în vârstă de aproximativ 60 de ani fiind recuperată de salvatori într-o stare de sănătate precară şi transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

„Am intervenit ca resursă de sprijin la solicitarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie, datorită terenului dificil în care se desfăşura acţiunea de căutare. Persoana dispărută a fost localizată de către un membru al echipei Salvamont a Consiliului Judeţean Vâlcea cu ajutorul dronei de ultimă generaţie aflată în dotarea serviciului, după analizarea imaginilor şi videoclipurilor rezultate în urma scanării aero a zonei.

Concomitent cu localizarea persoanei dispărute de către membrul echipei Salvamont a Consiliului Judeţean Vâlcea, pentru o analiză în detaliu a zonei, a fost activat şi Centrul Naţional de Analiză Date Salvamont – Vodafone din judeţul Gorj

Acesta a analizat cu ajutorul unui program bazat pe inteligenţă artificială imaginile rezultate în urma scanării zonei”, a precizat şeful Salvamont Vâlcea. Drona folosită de salvamontişti a fost achiziţionată acum câţiva ani şi cu ajutorul ei au reuşit să găsescă până acum alte şase persoane dispărute în zone greu accesibile, mai ales din zona montană a judeţului, dispozitivul având în componenţa sa o cameră cu termoviziune care facilitează localizarea persoanelor în zone cu vegetaţie, mai ales pe timp de noapte.

Doi soți condamnați la închisoare pentru contrabandă, aduși în România din Marea Britanie