Poliţist condamnat la închisoare pentru trafic de influenţă și șantaj

Ofiţerul din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin va avea de executat 5 ani închisoare

Inchisoare
Inchisoare sursa foto pixabay

Un ofiţer din cadrul Poliţiei Municipiului Reghin a fost condamnat de Curtea de Apel Târgu Mureş la pedeapsa de 5 ani închisoare cu executarea pedepsei, pentru infracţiunile de trafic de influenţă în formă continuată şi şantaj, potrivit digi24.ro.

„Curtea de Apel Târgu Mureş a dispus condamnarea unui inculpat, ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mureş – Poliţia Municipiului Reghin – Biroul Ordine Publică, la pedeapsa de 5 ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată (4 acte materiale) şi şantaj.

Prin aceeaşi hotărâre a fost aplicată pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor, pe o durată de 5 ani. Hotărârea instanţei este definitivă”, a anunţat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş (DGA-SJA Mureş) într-un comunicat de presă. Potrivit instituţiei, în sarcina inculpatului s-a reţinut faptul că a solicitat şi primit sume de bani, cuprinse între 750 de euro şi 5000 de euro, de la persoane cercetate pentru conducere a unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Scopul era de a interveni pe lângă angajaţi ai Serviciului de Medicină Legală Mureş, în vederea diminuării alcoolemiei din sânge şi recuperarea permiselor de conducere într-un timp scurt.

„De asemenea, ofiţerul de poliţie a ameninţat un coleg de-al său, agent de poliţie, cu dezvăluirea unor fapte compromiţătoare, în schimbul determinării unor persoane să nu mai facă afirmaţii despre pretinderea şi primirea de către inculpat a sumelor de bani, obiect al infracţiunii de trafic de influenţă. Pentru documentarea cauzei penale, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost delegaţi să desfăşoare mai multe acte procedurale care au condus la completarea probatoriului în cauză”, se precizează în comunicatul de presă.

Fotbaliștii Naționalei revin în ţară miercuri seară şi îi invită pe suporteri în Casa Tricolorilor