Fotbaliștii Naționalei revin în ţară miercuri seară şi îi invită pe suporteri în Casa Tricolorilor

“Federaţia Română de Fotbal face un apel către fani să nu vină la aeroport”

Nationala de fotbal
Nationala de fotbal. Sursa foto: Facebook

Echipa naţională de fotbal a României va reveni miercuri seară la Bucureşti, după eliminarea de la Euro 2024 în faza optimilor de finală, informează FRF. Tricolorii vor sosi la Aeroportul Henri Coandă la ora 23:20, cu un zbor de la Frankfurt, şi vor părăsi aeroportul prin salonul oficial, potrivit g4media.ro.

De aici, echipa se va deplasa direct la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, Casa Tricolorilor, unde suporterii care doresc să îi întâmpine îi pot aştepta.

“Federaţia Română de Fotbal face un apel către fani să nu vină la aeroport, deoarece nu va fi posibilă interacţiunea dintre echipă şi suporteri în acest loc. De asemenea, menţionăm că nu toţi jucătorii echipei naţionale vor reveni în ţară în această seară”, a precizat FRF. Reprezentativa tricoloră s-a oprit, marţi seară, în optimile de finală ale Campionatului European, fiind învinsă cu scorul de 3-0 de Ţările de Jos, la Munchen. Naţionala a ajuns în optimi după ce a câştigat grupa E.

România a fost învinsă clar cu 0-3 de Olanda la Munchen în optimile de finală ale Euro 2024

A fost un meci fără istoric, în care Olanda a controlat aproape tot meciul și nu a lăsat nici o șansă reală României de a înscrie. Cu toate acestea, tricolorii au luptat fără încetare, din prima până în ultima secundă, și acesta e marele câștig al turneului final: România a pierdut calificarea în sferturi, dar a câștigat o echipă sudată și a regăsit etica muncii. Reacția publicului a fost și ea extrem de relevantă: în ciuda înfrângerii la un scor clar, zecile de mii de spectatori de pe stadionul din Munchen i-au aplaudat și încurajat pe tricolori atât în timpul meciului, cât și după fluierul final

Suporterii români au recunoscut spiritul de luptă, refuzul de a ceda fără efort, încercarea tricolorilor de a-și depăși limitele.

Și Naționala mai pleacă de la Euro 2024 cu un mare câștig: a învățat ce înseamnă fotbalul de nivel înalt, a înțeles cum micile detalii fac diferența în elită, a văzut cum funcționează tactica marilor echipe. Pe scurt, a căpătat acea experiență pe care jucătorii români nu o au nici la nivel de națională, nici la echipele de club. Iar asta ne dă speranțe pentru turneul de calificare la viitorul Campionat Mondial.

Furtunile au provocat pagube importante în 19 județe din România