Clujul, cu o administrație invidiată de mulți primari din România, dar în același timp un etalon pentru ceilalți, a fost prezentat ca „model de bune practici” în cadrul conferinței „Cities of Tomorrow”. Primarul liberal Emil Boc a participat a această conferință, în cadrul secțiunii „Orașe magnet vs orașe în contracție”, alături de unul dintre „frați”, Ulrich Sierau – primarul orașului Dortmund (Germania).
Potrivit unui studiu de specialitate al Băncii Mondiale, Clujul este în acest moment principalul oraș magnet din țară, cei mai mulți români ar dori să se relocheze aici (15% din persoanele chestionate).
„Profilul orașului, potențialul și capacitatea de inovare a comunității noastre, precum și politicile publice pentru creșterea calității vieții mențin Clujul atractiv și competitiv. Prioritatea administrației clujene rămâne cea legată de fructificarea avantajelor competitive oferite de către Universitățile clujene și de creșterea calității vieții prin investiții, salarii bine plătite și servicii publice de calitate pentru cetățeni.
De asemenea, am discutat despre proiectele majore ale orașului, strategii de dezvoltare, regenerare urbană și alte teme actuale relevante pentru ceea ce înseamnă bunul mers al unei comunități urbane dezvoltate”, a scris Emil Boc pe pagina de Facebook.
La dezbateri au mai participat arhitectul Ilinca Păun Constantinescu și Marcel Ionescu-Heroiu, reprezentant al Băncii Mondiale, dialogul fiind moderat de arhitectul Șerban Țigănaș, secretar genaral al Uniunii Internaționale a Arhitecților.
Cluj-Napoca este înfrățit cu 26 de orașe din lume, conform siteului primăriei.
Citește și: Emil Boc ”trimite în istorie” copiile xerox