Cozi de ore întregi în vămile din vest, la ieșirea din țară

Românii care lucrează în străinătate revin la muncă

Punctul de trecere a frontierei Nădlac

Mii de români care muncesc în străinătate și-au petrecut ore întregi așteptând la coadă în Vama Nădlac 2, încercând să evite aglomerația de la sfârșitul săptămânii. Deși au plecat la drum cu speranța unei traversări rapide, mulți dintre ei au fost surprinși de cozi care s-au întins pe mai bine de un kilometru, potrivit ziare.com.

„Așteptăm de o oră, ne-am gândit că, dacă plecăm lunea, nu este așa aglomerată. Probabil au gândit mai mulți ca mine. Am văzut că este coadă, dar nu ne așteptam să fie așa lungă”, a declarat o femeie aflată în așteptare.

În ciuda deschiderii a patru benzi pe sensul de ieșire din țară pentru a fluidiza traficul, mulți șoferi au fost nevoiți să aștepte mai mult de două ore pentru a trece frontiera. Un alt șofer a spus: „Așteptăm de o oră și zece minute. Am venit pe autostradă foarte frumos, dar din păcate vămile din România merg foarte greu și suferim.”

Poliția de Frontieră a recomandat cetățenilor să utilizeze toate punctele de frontieră deschise traficului internațional la granița cu Ungaria pentru a evita aglomerația. „Pentru evitarea aglomerării, Poliția de Frontieră recomandă tuturor cetățenilor care tranzitează frontiera în această perioadă să utilizeze toate punctele de frontieră deschise traficului internațional la granița cu Ungaria,” a declarat Andrei Dincă, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad.

Un bărbat și-a înjunghiat iubita pentru că nu a fost de acord cu el