Florinel Coman, condamnat la închisoare cu suspendare după ce a recunoscut că a folosit un permis auto fals 

Actul a fost cumpărat din Ucraina

Florinel Coman
Florinel Coman sursa foto Wikipedia

Florinel Coman, fotbalist și atacant al echipei naționale, a fost condamnat definitiv de Judecătoria Lehliu Gară la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru conducerea unui autoturism cu un permis fals cumpărat din Ucraina, potrivit stiripesurse.ro.

Incidentul s-a petrecut în februarie 2021, când Coman a fost oprit de polițiști pe Autostrada A2, conducând cu 165 km/h.

La solicitarea documentelor, Coman a prezentat un permis „internațional” aparent emis de autoritățile ucrainene. Cazul a fost complicat de războiul din Ucraina, deoarece autoritățile române nu au primit răspunsuri la solicitările de verificare a legitimității permisului. În lipsa informațiilor, ancheta a stagnat o perioadă. Între timp, alte cazuri similare de fals, inclusiv cel al interlopului Mircea Băluș, au fost soluționate de instanțele române, fiind dictate condamnări la închisoare, cu executare.

În aprilie 2024, Coman a recunoscut că permisul era fals și că l-a achiziționat online pentru 1.500 de euro.

În urma acordului de recunoaștere, pe 22 aprilie, instanța l-a condamnat la 11 luni de închisoare cu suspendare pentru trei infracțiuni: conducere fără permis, uz de fals și complicitate la fals în înscrisuri oficiale. Coman a fost obligat să presteze 30 de zile de muncă în folosul comunității la Direcția Educație Cultural – Sportivă și Îngrijiri Comunitare din Voluntari.

De asemenea, trebuie să se prezinte periodic la Serviciul de Probațiune Ilfov, să anunțe orice schimbare de domiciliu sau deplasare care depășește 5 zile și să urmeze un program de reintegrare socială. Fotbalistul a fost obligat să achite și cheltuieli judiciare în valoare de 1.000 de lei. Recent transferat la clubul Al-Gharafa din Qatar, Coman a cerut instanței să fie scutit de obligația de a se prezenta la Serviciul de Probațiune, invocând angajamentele sale contractuale cu echipa din Golful Persic.

Alpinist român mort în masivul Mont Blanc