O femeie din Cugir, județul Alba, s- a specializat în vânzarea de substanțe psihoactive, devenind principalul dealer pe plan local. Depistată de polițiști și procurori, ea a recunoscut un număr de 1.523 de vânzări de droguri. Mădălina G. a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției, acceptat de Tribunalul Alba. Ea a primit o pedeapsă de 1 an şi 3 luni închisoare, cu suspendarea executării, sub supraveghere, pe o durată de 2 ani .Aceasta cumpăra droguri de la o altă persoană din Hunedoara şi împreună cu iubitul ei, le vindeau unor persoane din Cugir, potrivit ziare.com.
Prin acordul de recunoaştere s-a reţinut că tânăra a procurat şi a comercializat apoi unor persoane, constant, în perioada 2020 – aprilie 2022, substanţe cu efect psihoactiv, respectiv o substanţă canabinoidă sintetică.
Femeia a recunoscut fapta comisă, indicând persoana de la care îşi procura prin cumpărare substanţele psihoactive, pe care le vindea apoi altor persoane. Acestea erau dozate în pliculeţe/ţiple cu preţul de 20 lei per ţiplă.
„În data de 28.02.2022, colaboratorul sub acoperire cu numele de cod (…) s-a deplasat în orașul Cugir, la apartamentul în care domiciliază. Cu această ocazie a cumpărat de la inculpată cinci pachețele formate din folie de aluminiu, ce conțin substanță vegetală uscată, mărunțită, de culoare verde, pentru suma de 100 lei”, se mai precizează în document .Din percheziția informatică efectuată asupra telefonului mobil al acesteia rezultă că era implicată serios în traficul de noi substanțe psihoactive, având mai multe conversații de interes purtate cu diferite persoane, atât prin intermediul unor aplicații de pe internet, cât și prin mesaje tip SMS. De asemenea, au fost identificate cinci imagini în care se observă cantități de masă vegetală, dar și un pliculeț cu o substanță pulverulentă (pulbere) de culoare albă.„Atât din declaraţiile martorilor, dar şi din datele obţinute urmare percheziţiei informatice asupra telefonului mobil ridicat de la inculpată, rezultă că activitatea acesteia era una susţinută și s-a întins pe o lungă perioadă de timp, de aproape doi ani’, potrivit DIICOT.
Persoanele care dorm insuficient noaptea sunt în pericol să orbească