Mihai Trăistariu, cel care a făcut furori la Eurovision în 2006, cu al său Tornero, deși nu a putut urca pe podium, și-a exprimat din nou dorința de a intra în concurs. De altfel, piesa lui Trăistariu a fost piesa românească cu cel mai mare punctaj obţinut într-o finală Eurovision, 172 de puncte. Un motiv în plus pentru Trăistariu de a-și atinge măcar acea „ștachetă”, însă nu oricum, prin „scoaterea” unei piese bune pentru un concurs de anvergură, „puțin pentru potențialul” său, cât mai ales pentru câștigarea acestuia.
Spiritul competitiv al lui Mihai Trăistariu este unul foarte cunoscut,acesta ajungând să fie o prezență constantăla preselecțiile pentru Eurovision. Și nu mare ar trebui să ne fie mirarea dacă la un moment dat va concura pentru o altă țară. Una dintre cele mai intersante astfel de situații au fost la ediția din 1988, când Celine Dion (Canada) a concurat pentru Elveția, mai mult, a și câștigat marele trofeu.
„A 12-a încercare. În gena mea, de prin gimnaziu – eram olimpic, eram cu învăţătură multă – lupta pentru premii s-a manifestat şi în muzică, am vrut concursuri. Am fost de şase ori la Festivalul Mamaia, la Cerbul de Aur am fost de două ori. Eu am fost un tip competitiv de când mă ştiu. Îmi place să mă bat în luptă, nu doar să scot o piesă. Mi se pare puţin pentru potenţialul meu. Mi-am lucrat atât vocea asta ca să stau cu ea neexploatată?! Aşa că mă reîntorc la Eurovision”, a spus Mihai Trăistariu Antena Stars, citat de OKMagazine!
Acesta a precizat însă că are și anumite condiții pentru a participa la preselecția Eurovision, „vocea și talentul” nefiind suficiente. „Nu am încă o piesă. Am dat tema mai multor compozitori, eu nu mă pregătesc în ultima secundă. Până pe 19 sunt înscrierile. Dacă nu am o piesă wow, nu mă înscriu”, a completat Trăistariu.
România, a treia „înfrângere”
România, reprezentată de Roxen, a ratat calificarea în finala Eurovision 2021, pentru a treia oară consecutiv. Juriul din România a acordat cele 12 puncte Maltei, în timp ce publicul din România a votat pentru reprezentanta Republicii Moldova, Natalia Gordienko.
Reamintim că cele mai bune performanţe ale României la acest concurs, până în acest an, au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).
Ediția din 2021 a Eurovision a fost câștigată de grupul rock Maneskin, cu piesa „Zitti e buoni”, în urma votului telespectatorilor, vot care a răsturnat ierarhia după jurizarea țărilor participante, unde se aflau pe primele poziții Franța și Elveția. Pentru Italia, aceasta este a treia victoria în istoria concursului ajuns la a 65-a ediție.
Citește și: Rockerii din Italia au răsturnat situația de la Eurovision