Președintele PSD, Marcel Ciolacu și-a explicat, la Digi 24, ieșirea nervoasă de la tribuna Parlamentului ca una venită pe fondul acuzațiilor primite din partea celor aflați la Putere.
„Nu am considerat că l-am insultat. Noi așteptam un dialog. Nu poți să vii în continuu cu această placă: hoților. Și l-am întrebat: te referi la președintele vostru de la Iași sau de la Piatra Neamț? Noi ne-am strâns la Parlament nu să vorbim de hoți. Părerea mea și o spun cu toată responsabilitatea, locul hoților e la pușcărie. Ai venit în Parlament să susții bugetul”, a spus Marcel Ciolacu.
Totodată, acesta l-a întrebat pe moderatorul emisiunii „dacă ați fi fost insultat, nu ați fi procedat ca și noi?”. De altfel, Ciolacu s-a arătat foarte nemulțumit de gestul premierului, care părea că nu îi ascultă discursul.
„Cum se poate? Liderul opoziției se duce la microfon și primul ministru se face că vorbește… Nu mai există respect între noi”, a adăugat el.
„Vorba tatălui” nu este jignire
În dezbaterea pe buget, de marți, în plenul Parlamentului, Ciolacu a spus la adresa premierului Florin Cîțu: „Tatăl meu avea o vorbă: după ce că ești prost, mai pui și frână”. Întrebat în legătură cu această declarație, Ciolacu a răspuns, sec: „Aceea era vorba tatălui. Dacă se consideră dl prim-ministru în logica vorbei tatălui meu, atunci este o insultă”.
Votul multiplu, „un gest reflex”
O altă situație, sesizată de mai mulți parlamentari ai puterii, a fost cea cu privire la votul multiplu, pe care l-au pus în practică atât cei de la PSD, cât și de la PAUR. În această privință, Ciolacu a precizat că a fost „gratuită” forțarea acest voturi, dar că le consideră o greșeală, urmând să se ia o măsură împotriva acestor fapte.
„Categoric, e o greşeală! Eu, de câte ori am o urgenţă şi nu mai pot participa la vot, îmi iau cartela, mi-o pun în buzunar, plec, mă întorc, introduc cartela (…) Consider că forţarea acelor voturi a fost făcută gratuit, adică a fost un gest reflex care nu se impunea”, a precizat Ciolacu, la Digi 24.
Citește și: Ciolacu uită de bunul simț și-l face „prost” pe Cîțu