Coaliția anunță când vor avea loc alegerile prezidențiale și parlamentare

Alegerile prezidențiale se vor desfășura pe 24 noiembrie și 8 decembrie iar cele parlamentare pe 1 decembrie

Alegeri
Votare sursa foto pixabay

Coaliția de guvernare PSD-PNL a stabilit joi, în urma unei ședințe care a durat mai puțin de două ore, că turul întâi al alegerilor prezidențiale să se desfășoare pe 24 noiembrie, iar turul al doilea pe 8 decembrie, potrivit g4media.ro.

De asemenea, coaliția a stabilit și data alegerilor parlamentare, pe 1 Decembrie, chiar de Ziua României.

Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie.

„Coaliția de guvernare a finalizat discuțiile pe marginea calendarului electoral pentru alegerile prezidențiale și parlamentare. Astfel, ținând cont și de opiniile exprimate de celelalte formațiuni politice, reprezentanții Coaliției au fost în consens în ceea ce privește organizarea alegerilor prezidențiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie”, a transmis Coaliția.

Hotărârea de Guvern pentru stabilirea datei alegerilor prezidențiale ar urma să fie discutată în ședința de Guvern.

La sedința coaliției a participat de la PNL Nicolae Ciucă, Lucian Bode și Cătălin Predoiu, iar de la PSD – Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu, Paul Stănescu, Mihai Tudose și Marian Neacșu. După ce s-au exprimat în spaţiul public pe organizarea la date diferite a acestor scrutinuri, liderii PSD şi PNL s-au reunit joi să se pună de acord asupra calendarului electoral.

CNAIR: Traficul pe podul Giurgiu – Ruse, restricționat timp de două luni