Val de praf saharian în România

Din prima parte a nopţii de joi spre vineri, masa de aer încărcată cu particule de praf se va îndepărta de ţară.

Praf saharian
Praf saharian sursa foto pixabay

Meteorologii ANM anunţă că un nou val de praf saharian, din deșertul Karamum, va ajunge deasupra României, începând de marţi seară şi va putea fi observat în special peste regiunile vestice şi sud-vestice, potrivit stiripesurse.ro.

”În perioada 3 septembrie, ora 19.00 – 5 septembrie, ora 23.00, circulaţia aerului, predominant nord-estică, va favoriza avansul dinspre partea central-sud-vestică a Asiei (zona deşertului Karakum) a unei mase de aer încărcată cu particule de praf, către estul Europei şi deasupra României”, anunţă, marţi, Administraţia Naţională de Meteorologie.

Potrivit ANM, marţi seară şi în cursul nopţii de marţi spre miercuri, această masă de aer va fi prezentă şi deasupra României, în special peste regiunile vestice şi sud-vestice. ”Miercuri va mai fi prezentă peste nord-vestul, centrul şi sudul României. Ca urmare a ploilor prognozate în ţara noastra, în următoarele 48 de ore, depunerile de praf vor putea fi observate în zonele şi în intervalele menţionate mai sus”, a mai transmis ANM. Sursa citată a precizat că, din prima parte a nopţii de joi spre vineri (5/6 septembrie), masa de aer încărcată cu particule de praf se va îndepărta de ţară.

Pizzerie din București, închisă temporar de ANPC