Ministrul Muncii și al Protecției Sociale, Violeta Alexandru anunță că ar fi terminat de centralizat toate datele. Impulsionată de cazul femeii care primește doar 15 lei pensie, de ani de zile, aceasta a luat la rând dosare peste care se pusese praful și a descoperit alte și alte persoane aflate în aceeași situație. Vorbim despre un număr de aproximativ 1.000 de oameni, la o primă estimare. În opinia acesteia, principalii vinovați pentru această situație ar fi cei care ar fi neglijat să introducă toate datele în sistem, în momentul trecerii la sistemul de tip centralizat. De asemenea, potrivit spuselor ministrului, situația va fi corectată.
„Am terminat de centralizat toate informațiile! Nu am vrut să amân, să mă mut la alt subiect (la mine sunt zilnic zeci). Unde sunt eu incomodă pentru sistemul public este exact aici – nu las lucrurile din mână până nu se rezolvă, nu uit, nu amân.Cazul doamnei F.J. din Alba, bătrâna căreia nu i s-a actualizat indemnizația după soțul decedat, pentru fiecare lună din stagiul militar efectuat de acesta în cadrul detașamentelor de muncă din cadrul Direcției Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950 – 1961, nu este singular. Din păcate, nu este! La prima estimare, rezultă că sunt peste 1.000 de persoane cărora statul le datorează bani. Acestea nu sunt pensii, sunt indemnizații pe o lege separată de legea pensiilor. Poate că nu a făcut-o nimeni intenționat dar tot greșeală se numește. O greșeală care trebuie asumată. Nu s-au introdus datele inițiale în aplicația electronică, s-a lucrat pe hârtie și, când a venit actualizarea în 2016, nu s-a făcut automat pentru că nu erau informațiile inițiale introduse. Nu și-a mai amintit nimeni de dosarul din raft.”, a declarat Violeta Alexandru, pe contul acesteia de Facebook.
Violeta Alexandru: „Sunt, pur și simplu, revoltată”
„România din sistemul public e plină de greșeli pentru că nu acceptă digitalizarea. Tot la hârtie și dosar are tendința să revină.Între timp doamnei i se plătesc banii datorați. Pentru toată perioada din 2016 de la actualizarea cuantumului indemnizației. Noroc că am reușit, alături de parlamentarii PNL și de liderul grupului de la cameră, F. Roman, să scoatem recent, din legislație, perioada de prescripție de 3 ani pentru deciziile greșite imputabile statului. Există, când mă uit în spate, câteva lucruri concrete pe care le las la finalul acestui mandat. Sunt, pur și simplu, revoltată. Îmi poate spune oricine că sunt prea exigentă, insensibilă la nevoile sistemului.”, a mai spus Violeta Alexandru.
Citește și: Oficial. Gălățenii vor ieși la pensie anticipat cu doi ani, fără penalizare