Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu continuă lupta pentru un viitor mai bun și mai sigur într-un sistem atât de nesigur și de bolnăvicios: sistemul de sănătate românesc. Fondatoarele asociației ”Dăruiește Viață” clădesc, reclădesc, dăruiesc viață, spitale și speranțe. Și continuă lupta personală a fiecărui copil privat de copilărie, privat de sănătate și privat de ajutor.
Este vorba despre o luptă zilnică, despre donații care se transformă în investiții și este vorba despre despre o viață care poate fi salvată prin ajutorul nostru, al tuturor. O viață care nu depinde de sistem, ci de noi toți.
Fondatoarele arată că se poate și altfel, arată că ”Dăruiește Viață” te poate transforma din învins în învingător, din supraviețuitor în luptător și că orice proiect poate deveni real printr-o luptă colectivă.
Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au fost desemnate ”Person of the Year – Romania” la E! People’s Choice Awards, au devenit eroii copiilor din România și au știut să lupte nu doar cu un sistem, ci și cu un an incert, pesimist și apăsător.
#NoiFacemUnSpital este un proiect de țară, un proiect susținut de peste 350.000 de oameni și peste 4.000 de companii care au avut încredere să investească în acest vis – un Spital la standarde Vestice pentru copiii din România. Ne bucură să vedem că vestea despre acest proiect depășește granițele țării și îi așteptăm pe românii din afară și nu numai să se alăture.” – Carmen Uscatu, fondatoare Dăruiește Viață.
”Acest premiu vine într-un moment special pentru #NoiFacemUnSpital – lansarea campaniei de fundraising pentru cea de-a doua clădire a proiectului, pe care o vom construi pentru a le asigura tuturor copiilor care se internează la Spitalul Marie Curie același standard de tratament, indiferent de patologie.
Campania a beneficiat de sprijinul Metallica, trupa donând drepturile de folosire a piesei <The Unforgiven> în spotul de campanie.” – Oana Gheorghiu, fondatoare Dăruiește Viață.
Trăim în țara în care mulți se roagă în loc să apeleze la medici și în țara în care o catedrală este preferabilă unui spital. Trăim în țara în care există pensii private pentru funcții fictive, în care depresia este considerată moft și alint, iar ideea de donație este, încă, absentă. Vrem o țară ca afară, puțini luptă pentru normalitate, mulți se uită la luptă din confortul sufrageriei și, cei mai mulți aleg să se mândrească abia când apare un rezultat. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au reușit să facă din simple cuvinte – fapte. Un fapt catalogat, din păcate, imposibil în România.
Citește și: Mesajul dur al lui Ilie Năstase: ”N-am nevoie nici de Iohannis, nici de Orban”