Prim vicepreședintele PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan susține că numărul dosarelor asistaților social, care nu prestau muncă în folosul comunității (în baza legii 416/2001), a scăzut cu 30.000 într-un an, de când se aplică amendamentul la lege depus de liberalul Florin Roman.
Subiectul a revenit în discuție, după ce marți, mai mulți asistați social din Ploiești au făcut protestat pentru că noul primar, Andrei Voloșevici, a anunțat că vor fi lăsați fără ajutoare dacă nu prestează în programul de curățenie al orașului.
„De fiecare dată când un asistat social primește bani, deși este sănătos, în plină putere, dar refuză un loc de muncă, banii pentru asistența unui copil sau a unui pensionar se împuținează! Ei bine, gata! În urmă cu ceva vreme am discutat cu Florin Roman, care e un om de dreapta real, adevărat, de când îl știu, despre inițierea unei legi mai restrictive, în vederea condiționării ajutoarelor sociale pentru cei care refuză locuri de muncă. Am avut încă de atunci toată încrederea că va căuta și că va găsi o soluție. Amendamentul lui, “Refuzi un loc de muncă, nu mai primești ajutor social”, a devenit literă de lege!”, a scris Bogdan pe Facebook.
Acesta a precizat că cei mai mulți dintre asistații social se află în zonele administrate de social democrați.
„M-au întrebat mulți români dacă se aplică. Și asta deoarece trăim în România, unde structurile administrative sunt virusate de socialiști-comunistoizi pesediști care stimulează lenea, știm noi de ce……. Sunt localități din Olt, spre exemplu, cu sute de asistați sociali care însă nu sunt dispuși deloc să se angreneze în muncă. Ei bine, aplicarea amendamentului Roman a însemnat reducerea cu 30.000 a dosarelor forțate de ajutor social, într-un singur an. Legea lui Florin Roman încurajează munca și descurajează lenea! Este un om tenace și ambițios, dar și un parlamentar eficient”, a mai scris europarlamentarul.
Citește și: Rareș Bogdan vrea să-l bată pe Oprișan la el acasă