Mihai Weber este un deputat român, ales în 2012 din partea Partidului Social Democrat. A ajuns de puține ori în atenția presei, accentul punându-se pe orașul de suflet, adică Gorj. Și nu numai. Are la activ ceva nepotisme, acuzații și o prietenie cu Liviu Dragnea.
În 2017, presa gorjeană îl acuza pe Mihai Weber că nu a făcut nimic pentru județul pe care îl reprezintă, că și-a folosit poziția pentru a-și angaja fiul și soția la Ministerul Transporturilor respectiv Autoritatea Rutieră și că și-a donat casa pentru a încasa apoi chirie de la Parlament. Dar, mai spun jurnaliștii gorjeni, Weber este prieten cu președintele PSD Liviu Dragnea. Și nu orice fel de prieten, ci prieten de vânătoare.
Același ziar local mai scrie că deputatul se lăuda cu o situație financiară relaxată, dar în realitate din șapte firme la care este sau a fost acționar, doar una singură avea o situație financiară bună, în ciuda banilor primiți de la Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit și din contractele cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia și CE Turceni.
Și dacă tot aducem în discuție bani, averi și conturi bancare, aici găsim declarația de avere.
Anul 2018 este un an despre istorie neștiută și politică proastă, întrebările lui Dragnea și răspunsurile lui Weber.
La o zi după ce Liviu Dragnea a anunţat că sala din Camera Deputaţilor va avea un nou nume, parlamentarii au ajuns la concluzia că istoria e grea, cultura generală e absentă și nu au habar de unde provine numele atribuit sălii în care vor munci.
Discursul lui Liviu Dragnea a sunat în felul următor: Ce s-a întâmplat cu mulți dintre cei care au făcut Unirea? Au fost ei cinstiți cum se cuvine sau nu mai știm sau am uitat sau nu ne mai interesează? Voi propune Biroului Permanent ca această sală să se numească sala Vasile Stroescu. Vasile Stroescu a fost primul președinte al Parlamentului reunificat al României Mari.
La o zi după acest discurs, reporterii Digi24 au dorit să vedem ce au reţinut aleşii. Şi cine este personalitatea care va da numele sălii de plen.
Mihai Weber, deputat PSD: Un mare om, mulţumesc mult.
Reporter: Cum îl chema pe acel mare om?
Mihai Weber: Eu ştiam, vedeţi, dacă vă răspund o dată, un singur răspuns aveţi dreptul astăzi. Când mă întorc vă dau şi următorul răspuns.
În 2019, Gorj Mihai Weber a afirmat, la o zi după ce a fost numit vicepreşedinte al partidului, că pierderea alegerilor prezidenţiale reprezintă un semnal de alarmă din partea electoratului social-democrat. De asemenea, el a adăugat că decizia echipei de conducere de a demisiona este un gest onorabil:
La începutul anului 2020, Weber pornește un război împotriva PNL, unul din puținele momente în care a fost vocal. Acesta a precizat că Executivul Orban nu a prevăzut în bugetul pe 2020 creșterile salariale pe care guvernul PSD le prevăzuse pentru Educație și Sănătate. Salarii, bani, buget. În același timp, a punctat că suma totală necesară pentru aplicarea creșterilor salariale ale dascălilor ar fi trebuit să fie de 8,4 miliarde de lei, ori în buget sunt prevăzute numai 1,3 miliarde de lei în plus față de anul trecut.
În octombrie 2020, au fost depuse listele candidaților PSD Gorj la alegerile parlamentare, iar Mihai Weber este cap de listă la Camera Deputaților.
Citește și: Profil de candidat – Cristina Prună, pentru Camera Deputaților, din partea USR PLUS