Dracula, personaj creat de scriitorul irlandez Bram Stoker, parte din romanul cu același nume lansat în 1897, pare să intrige și să motiveze, de peste 100 de ani, cineaștii, fiind poate cel mai cunoscut personaj din filmele horror, din toate timpurile.
Și pentru că nu existau deja destule filme cu acest subiect, cineasta Chloe Zhao a anunțat că are în plan o nouă ecranizare a romanului, intenționând să dea peliculei un suflu nou care să conțină accente futuriste (SF)… însă și western, ceea ce ar putea să-i ducă cu gândul pe iubitorii celor două genuri la îmbinarea perfectă dintre cele două noțiuni, reunită sub numele de steampunk, denumire ce nu apare menționată, însă pe nicăieri de aceasta.
„Întotdeauna am fost fascinată de vampiri şi de conceptul Celuilalt pe care îl întruchipează”, a declarat Zhao, citată într-un comunicat de presă, potrivit Variety.com.
Cu toate că povestea contelui a fost spusă de mult prea multe ori, se pare că încă există curioși în ceea ce privește aventurile „de groază” ale acestui personajul fictiv care a reușit să pună Transilvania pe harta internațională a filmului.
Dracula a trecut testul timpului
Primul film (mut) inspirat după romanul acestuia a fost „Nosferatu”, în 1921, neagreat, de altfel, de deținătorii drepturilor de autor ale romanului lui Stoker, motiv pentru care regizorul a fost nevoit să schimbe numele persoajului principal, interpretat de Max Schreck. Nosferatu a primit chiar și un remake, în anul 1979, ecranizarea păstrând aspectul fioros al predecesorului său.
Ulterior, contele a fost portretizat de actori cunoscuți ca Bela Lugosi, John Carradine, Christopher Lee, Al Lewis, Frank Langella, Gary Oldman, Leslie Nielsen sau Gerard Butler. Dintre cele „oficiale”, cea mai cunoscută și iubită interpretare aparține actorului maghiar Bela Lugosi, cel care s-a identificat până la moartea sa, în anul 1956, cu lugubrul personaj.
Citește și: ”Télévision: Oeil de Demain” – sau imaginea prezentului, într-un film din 1947