Biserica Ortodoxă Română (BOR) s-a implicat, activ, în campania de informare cu privire la vaccinarea împotriva Covid, prin transmiterea informațiilor cuprinse în broșura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte, relatează Agerpres, citându-l pe purtătorul de cuvânt al BOR. De altfel, importanța implicării preoților în campania de informare, a fost reamintită și de premierul Cîțu:„e nevoie ca toți românii din mediul rural să aibă aceste informații și să poată să se vaccineze”.
„Ajutorul Bisericii există şi se traduce prin transmiterea din partea clericilor spre credincioşi a informaţiilor cuprinse în broşura oficială pe care toate cultele religioase au primit-o în ianuarie de la Secretariatul de Stat pentru Culte. Conţinutul acestei broşuri despre vaccin e cunoscut de preoţi. Ei îl comunică credincioşilor. Aşa au fost rugaţi. Clericii pot transmite informaţiile despre vaccinarea ‘gratuită, sigură şi voluntară’ aşa cum reies acestea dintr-un document asumat de cele mai înalte autorităţi medicale din România şi Europa. Este ceea ce pot face acum reprezentanţii cultelor, care, fără excepţie, sunt favorabile vaccinării”, a declarat Bănescu pentru Agerpres.
Informarea din surse sigure, cea mai bună cale pentru luare unei decizii
Totodată, Vasile Bănescu pledează „în mod ferm” pentru implicarea preoţilor în actul de informare corectă a credincioşilor, dar în același timp și o informare din surse sigure, oficiale.
„Personal, pledez în mod ferm pentru implicarea preoţilor în acest act de informare onestă a credincioşilor. Biserica Ortodoxă şi-a exprimat şi reiterat poziţia sa favorabilă vaccinării, salutând cu bucurie apariţia vaccinurilor. În calitatea pe care o am, îi îndemn personal pe cei ce încă ezită să se informeze cât mai atent şi din surse sigure cu privire la beneficiile vaccinului şi, în urma consultării cu medicul de familie, să ia decizia cea mai bună pentru sănătatea lor şi a celor dragi. Eu am făcut-o, vaccinându-mă”, a mai spus Vasile Bănescu.
Citește și: Miercurea Ciuc: locul unde oamenii pot fi credincioși și fără să încalce regulile