Adolescent din Prahova mort înecat într-o groapă săpată de muncitori

Adolescentul intrase în apă cu mai mulţi amici, care erau însă prea mici ca să îl poată salva.

Deces
Deces sursa foto pixabay

Un adolescent de 16 ani a murit în timp ce se afla la scăldat cu prietenii săi, în comuna Iordăcheanu din județul Prahova. Potrivit martorilor, minorul ar fi putut fi salvat, dacă șoferul unui camion ar fi dat o mână de ajutor, potrivit ziare.com.

Adolescentul a murit înecat într-o groapă de mai bine de doi metri, săpată de angajaţii unei balastiere din zonă.

Unul dintre prietenii adolescentului care a murit înecat a povestit cum a încercat să-l salveze, riscându-și viața. Deși în preajmă ar mai fi fost persoane, nu au sărit în ajutorul adolescentului.”Am ajuns aici şi era deja băiatul în apă, se vedea la fund, eu eram cu prietenul meu şi am sărit după el în apă şi l-am tras, că altceva n-am ştiut ce să fac, de frică. Prima dată mi-a fost frică să sar, că am zis că poate mă înec şi eu, dar am sărit fără să mă mai gândesc”, a declarat Mihai, unul dintre prietenii victimei.

Adolescentul intrase în apă cu mai mulţi amici, care erau însă prea mici ca să îl poată salva.

”Cel mai grav este faptul că persoanele care escavau aici n-au fost în stare. Au spus că mai bine să moară el decât să moară ei. Era o maşină aici, lucrau muncitorii şi l-au văzut pe copil că se îneacă şi au zis mai bine să se înece el decât să se înece ei”, a povestit un localnic. Adulții prezenți la această tragedie nu au reacționat în niciun fel. Medicii chemaţi de urgenţă au încercat să-l salveze. A fost transportat la spital, unde a şi murit. În zona în care s-a produs tragedia nu este niciun gard de protecţie ori pancarte care să evidenţieze că scaldatul este interzis. Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

Şeful Biroului pentru Imigrări din Caraş-Severin, reţinut