Dacă ar fi să premiem Clujul, nu ne-ar ajunge banii. Îl cunosc din adolescență și, atunci ca și acum, Clujul rămâne același: calm, relaxat, cu oameni faini și cu cea mai bună cafea.
Găsești liniște, dacă ai nevoie de liniște și găsești concerte, dacă ai nevoie de muzică. Poți alege o universitate de prestigiu, dacă vrei să înveți, muzee, dacă nu vrei să uiți de cultură, parcuri, monumente istorice și una dintre cele mai importante biblioteci universitare din România (dacă vrei să citești o carte în parc).
”Inovarea este esențială pentru ca orașele să asigure o redresare durabilă după perioade dificile. Atunci când orașele își alimentează ecosistemele de inovare, astfel încât actorii din domeniul inovării și cetățenii să se întâlnească și să colaboreze, ele își stimulează dezvoltarea și reziliența.
Cea de-a șasea ediție a premiului «Capitala europeană a Inovării» va fi un alt concurs important și va prezenta cele mai bune practici inovatoare care impulsionează orașele europene”, a declarat Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, citată în comunicat.
Conform G4Media, orașul câștigător va primi titlul de ”Capitală europeană a Inovării 2020”, precum și suma de 1 milion de euro pentru a sprijini activitățile sale de inovare și a-și consolida capacitatea de a stabili conexiuni între cetățeni, sectorul public, mediul academic și întreprinderi, cu scopul de a aduce beneficii societale comunităților sale. Fiecare dintre cele cinci orașe care se vor clasa pe locurile următoare va primi câte 100.000 de euro.
Finaliștii ediției din acest an sunt (în ordine alfabetică):
1. Cluj-Napoca (România)
2. Espoo (Finlanda)
3. Gent (Belgia)
4. Groningen (Țările de Jos)
5. Helsingborg (Suedia)
6. Leeuwarden (Țările de Jos)
7. Leuven (Belgia)
8. Linz (Austria)
9. Milano (Italia)
10. Reykjavik (Islanda)
11. Valencia (Spania)
12. Viena (Austria)
Citește și: Prinţul Charles: ”România ocupă un loc deosebit în inima mea”