Incendii provocate de o femeie din Grecia pentru a se împrieteni cu pompierii

Ea a primit o „pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare”

Incendiu
Incendiu sursa foto pixabay

În Tripoli, Grecia, o femeie a provocat intenționat incendii de vegetație, sperând să capteze atenția pompierilor și să flirteze cu ei. Pe 24 și 25 august, femeia a aprins două incendii distincte pe terenuri agricole din satul Kerasitsa, conform Yahoo News, potrivit stiripesurse.ro.

Ulterior, s-a aflat că acțiunile ei aveau drept motiv „plăcerea de a-i privi pe pompieri și de a flirta cu ei”, potrivit raportului UNILAD.

Autoritățile au confirmat că femeia se confruntă acum cu riscul de a fi închisă și de a primi o amendă considerabilă. Departamentul de pompieri a confirmat arestarea femeii de 44 de ani. Se pare că motivul ei era dorința de a-i vedea pe pompieri în acțiune și de a interacționa cu ei. Ea era prezentă la locul incidentelor, fapt ce a declanșat suspiciuni, astfel s-a ajuns la arestarea sa finală. Ofițerii din cadrul Departamentului de Poliție din Tripoli nu au dezvăluit numele făptuitoarei, dar au confirmat că au arestat-o pe 26 august.

Femeia a primit o „pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare” pentru provocarea incendiilor din Grecia

În plus, instanța locală a amendat-o cu 1.000 euro. Incendiile au afectat doar parcele mici de teren, provocând pagube minime, iar flăcările au fost rapid stăpânite de departamentul de pompieri, care a împiedicat extinderea lor. Incidentul a avut loc într-un context deja tensionat, în care Grecia se confrunta cu incendii de vegetație severe în 2024. Acest caz a atras atenția presei din cauza motivului neobișnuit pentru care femeia a acționat în acest fel.

Jaf la o clinică de pediatrie din Cluj-Napoca