Accident mortal pe Autostrada București-Pitești produs de un șofer drogat 

Accidentul s-a produs în zona kilometrului 80 al autostrăzii A1

Accident
Accident sursa foto pixabay

Un bărbat de 66 de ani a fost inconştient, fiindu-i aplicate manevre de resuscitare miercuri seara, după ce a încercat să traverseze Autostrada Bucureşti-Piteşti, în zona localităţii Pătuleni, potrivit ziare.com.

Circulaţia a fost restricţionată pe banda 2 a direcţiei către Piteşti.

Şoferul implicat în accidentul mortal produs pe autostrada A1, miercuri seara, a fost condus la spital pentru recoltare de probe biologice, după ce la testarea cu aparatul drugtest au rezultat indicii cu privire la posibila prezenţă a substanţelor psihoactive în organism, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş. Bărbatul de 34 de ani a fost testat şi cu aparatul etilotest, rezultând că nu a consumat alcool. „Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice de sânge şi urină, în vederea efectuării analizelor de laborator, care să stabilească dacă sunt întrunite condiţiile pentru răspunderea penală, sub aspectul stabilirii prezenţei substanţei în organism”, a comunicat IPJ Argeş.

Accidentul, în urma căruia un pieton a decedat, s-a produs în zona kilometrului 80 al autostrăzii A1, la limita dintre judeţele Argeş şi Dâmboviţa

. „Din verificările preliminare efectuate de poliţiştii rutieri a rezultat că un bărbat de 34 de ani, din judeţul Gorj, care conducea un autoturism pe (…) sensul către Piteşti, în împrejurări care vor fi stabilite prin cercetări, a accidentat un bărbat de 66 de ani, din Răteşti, judeţul Argeş, posibil pe fondul traversării. Bărbatului i-au fost aplicate manevre de resuscitare de către pompierii argeşeni, însă ulterior a fost constatat decesul”, se mai menţionează în comunicatul IPJ Argeş.

Conform aceleiaşi surse, poliţiştii au întocmit documente procedurale privind săvârşirea infracţiunilor de conducere sub influenţa unei substanţe psihoactive şi ucidere din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care a avut loc evenimentul rutier.

Profesorul Bulai a fost reținut; Alina Gorghiu: „Astăzi societatea a primit un mesaj bun”