Muzeul celor pe care nu-i vrea nimeni, muzeul celor uitați și locul care poate face diferența între abandon și implicare a fost inaugurat pe data de 4 octombie.

Duminică a fost ziua internațională a animalelor și, tot dumincă, a fost deschis primul muzeu din România dedicat câinilor fără stăpân. Muzeul se află la adăpostul Speranța, aflat în Popești-Leordeni, iar evenimentul a marcat începutul unei campanii organizate de Animal Society, în parteneriat cu Vier Pfoten și Fundația Speranța, intitulată „Mesagerii Speranței”.

Să nu mai cumpărăm, să adoptăm și să înțelegem că un adăpost nu poate rezolva problema câinilor maidanezi fără implicarea noastră, a tuturor.

”Pentru noi, Ziua internațională a animalelor a fost mereu un prilej de bucurie, o ocazie de a vorbi despre importanța acestora și de a promova bunăstarea animalelor. Anul aceasta, bucuria ne este umbrită de pierderea lui Heli Dungler, un prieten drag, căruia îi datorăm enorm și care a reușit să schimbe mentalități și să salveze nenumărate animale.

Am decis să deschidem, în memoria sa, primul muzeu dedicat câinilor fără stăpân. Este vorba despre prima clinică veterinară mobilă folosită vreodată în România, un autobuz adus în țară în 1999 chiar de Heli. Grație unor veterinari dedicați, peste 70.000 de animale au fost sterilizate în aproape 10 ani în această clinică, care a fost dotată cu instrumentarul original și transformată în muzeu” declară Florina Tomescu, președintele Fundației Speranța.

Câinii maidenezi nu au ales să fie maidanezi. Sunt și rămân produsul iresponsabilității, produsul abandonului. Al indolenței și al răutății gratuite. O răutate, ca exponat într-un muzeu.

Citește și: Pompierii ISU, eroii generației noastre. Iubitori de oameni, iubitori și de animale

#News