MAE, avertizare de călătorie pentru Bosnia şi Herţegovina

Autorităţile locale au emis pentru intervalul 4 - 6 octombrie cod roşu din cauza furtunilor puternice şi a ploilor torenţiale

mae
MAE

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Bosnia şi Herţegovina (BiH) că autorităţile locale au emis pentru intervalul 4 – 6 octombrie cod roşu pentru întregul teritoriu al ţării din cauza furtunilor puternice şi a ploilor torenţiale, potrivit digi24.ro.

Mai multe drumuri au fost închise, iar ruta M17 a devenit pe largi porţiuni impracticabilă.

Pentru informaţii actualizate, MAE recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic local: www.fhmzbih.gov.ba şi rhmzrs.com. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sarajevo: +38733668893 şi +38733214022. Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în BiH: +38761428354. MAE recomandă cetăţenilor români consultarea paginilor de Internet consular-protection.ec.europa.eu, sarajevo.mae.ro şi www.mae.ro.

Bărbat de 81 de ani, reținut pentru agresarea unei femei