Alex Velea a reușit să intre în colimatorul internauților după ce a postat poze cu copiii săi, costumați în diverse personaje mai de speriat sau nu. De altfel, Velea a recunoscut că Halloween-ul este o sărbătoare preluată, dar nu consideră că a greșit cumva față de copiii săi. Iar când „brand”-ul de țară este Dracula, de ce ar trebui să se supere lumea că există cineva în țara asta care s-a costumat în vampir, chiar dacă era „copia” lui Brad Pitt, din filmul „Interviu cu un vampir”.
„Știu că nu e sărbătoare românească, dar ăstora mici le place extrem de mult. Am postat poza asta cu Akim și mi-au scris că de ce am luat sărbătoarea asta drăcească, că oricum nu e românească și am zis că copiii se bucură, lor le place să se costumeze și să facă show”, a spus Alex Velea, la Xtra Night Show.
Lait-motivul Halloweenul este dovleacul cioplit, cu lumânare în interior, și poate „criticii” de ocazie își amintesc de copilaria lor când ciopleau în pepenii verzi și își făceau felinare. E drept, că nu era la fel de înfricoșător. Oricum, ipocrizia în România este la cote foarte mari, iar indiferent că vorbim de a critica persoanele publice ori mai puțin publice.
Oare câți dintre cei care îl critică pe Alex Velea sărbătoresc Valentine’s Day, o altă sărbătoare preluată din Occident?
Halloween versus Luminația
Dacă Halloween-ul se sărbătorește în 31 octombrie, cu diverse petreceri tematice (anul acesta nu a fost cazul, date fiind restricțiile impuse de autorități), pe data de 1 noiembrie, an de an, credincioșii catolici, greco-catolici, ortodocși, protestanți, reformați din Transilvania, Banat și Maramureș celebrează „Luminația”, considerată a fi o sărbătoare a morților.
Se spune că în această noapte sufletele morților vizitează lumea celor vii. În această noapte, cimitirele se transformă în adevarate oaze de lumină datorită lumânărilor aprinse pentru cei morți.
Citește și: Halloween, sărbătoarea „americană” a fricii asumate