Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a declarat că aproximatic 4,3% din cantitatea de vaccin Moderna revine țării noastre, ceea ce s-ar traduce în aproximativ 3,5 milioane de doze de vaccin anti-Covid produse de compania menționată anterior. „4,3% din cantitate revine Romaniei, inseamna aproximativ 3,5 milioane de doze de la compania Moderna.”, a spus Gheorghiță.
În 15 ianuarie România ar putea avea parte de prima tranșă de vaccin anti-Covid, produs de Moderna
De asemenea, acesta a mai menționat că, în momentul de față, încă un contract se află în discuție, astfel că această cantitate ar putea fi dublată.
„Daca se va aproba inca un contract am putea primi dublu. Chiar din luna ianuarie ne asteptam sa ajunga in Romania, chiar pana la 15 ianuarie ar putea sa fie livrata prima transa de doze. Este o veste buna, dar volumul este incomparabil mai redus decat in cazul vaccinurilor BioNtech-Pfizer. Transele care urmeaza sa vina nu sunt foarte consistente”, a declarat Valeriu Gheorghiță.
Comisia Europeană a autorizat astăzi vaccinul Moderna.
„Asigurăm vaccinuri sigure şi eficiente împotriva #COVID19 pentru europeni”, a scris, pe Twitter, preşedintele Comisiei Europene, imediat după anunțul autorizării vaccinului produs de compania americană Moderna.
Între timp, în Sibiu…
În Municipiul Sibiu au fost trimise 975 de doze de vaccin anti-Covid, în două tranșe. Întrucât o parte din cadrele medicale au refuzat să se vaccineze, 230 de doze au fost aruncate. În tot acest timp, în Spitalul din Găești s-a decizia vaccinării oricui dorește acest lucru, indiferent de etapa în care ar fi inclus. Vaccinarea aleatorie se va realiza din dozele refuzate de cadrele medicale din spital. Alexandru Rafila s-a declarat împotriva acestei practici, însă.
Citește și: O nouă tranșă de vaccinuri a ajuns în România