Din ce în ce mai mult, copiii din România sunt conștienți că natura trebuie protejată, prin orice modalitate, în mod constant.
Avem nevoie de protejarea resurselor de apă, dar și de reducerea efectelor negative ale inundaţiilor.
De asemenea, cei mici pot învăța, încă de la o vârstă fragedă că protejarea mediului și a apei poate stopa secetele și poate conserva și îmbunătăți mediul înconjurător.
Este motivul pentru care, pe site-ul oficial al societății RAJA, există o pagină destinată exclusiv celor mici.
Copiii învață despre importanța apei prin jocuri, povești sau desene
În pagina educativă destinată lor, cei mici sunt sfătuiți să aibă grijă de apă, resursa vitală de care depinde tot mediul înconjurător.
8 sfaturi practice pentru a proteja apa:
- Păstrați o sticlă de apă în frigider! Adesea, lăsăm robinetul deschis doar pentru a obţine apă mai rece. Acest lucru poate fi evitat, prin păstrarea unei sticle de apă rece în frigider. Dacă o amestecăm cu puțină lămâie, se va obține o băutură de reîmprospătare în zilele fierbinţi de vară!
- Petrece un timp rezonabil la duş! Fiecare minut în plus înseamnă 25 de litri de apă risipiţi.
- Colectează apa de ploaie dacă locuieşti la casă! O poţi folosi la udatul grădinii sau la spălatul maşinii şi astfel poţi face o economie de 1.000 de litri pe an.
- Închide bine robinetul! Picurarea de 60 de ori pe minut a unui robinet poate irosi peste 11 litri de apa pe zi, 4.643 pe an?
- Închide apa când te speli pe dinţi! Poţi face astfel o economie de aproximativ 60 de litri de apă pe lună.
- Nu folosiți niciodată toaleta drept coș de gunoi! Consumăm 3-6 litri de apă de fiecare dată când tragem apa la toaletă. Resturile alimentare și șervețelele cosmetice trebuie aruncate în coșul de gunoi.
- Închide apa când foloseşti săpunul pentru a te spăla pe mâini. Astfel economiseşti cel puţin 1 litru de apă la fiecare spălare pe mâini.
- Fă duş în loc de baie! Astfel poţi consuma de 4 ori mai puţină apă. În timpul unui duş obişnuit de 10 minute se consumă 250 de litri de apă.
S.C. RAJA S.A. Constanța este cel mai mare operator regional din România în domeniul alimentării populaţiei cu apă potabilă și al epurării apelor uzate, ce deservește consumatorii din sute de localități răspândite pe teritoriul a șapte județe: Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Dâmbovița, Brașov și Prahova.