Se investește în Sibiu, așa cum s-a investit mereu în Sibiu: cu grijă, cu implicare și cu optimism în ceea ce privește turismul. Se insistă pe faptul că turismul înseamnă public, iar publicul trebuie fidelizat.
Sibiul este unul dintre cele mai frumoase și apreciate orașe din România, este un oraș medieval, este un oraș turistic și este un oraș care a fost Capitala Culturală a Europei. Este un oraș care merită acest titlu și care are ceva de oferit în orice perioadă a anului. Și, ca să nu vorbim doar de antotimpuri, putem vorbi și de pandemie. Sibiul nu-și oprește dezvoltarea nici în 2020.
Un exemplu: Turnurile Dulgherilor și Olarilor din Sibiu au fost redeschise publicului după aproape jumătate de secol. Și zic eu că a meritat așteptarea. Și a meritat și suma investită, aproximativ 6 milioane de lei.
”Este un proiect care, cred eu, că interesează pe toți sibienii. Fortificațiile Sibiului sunt un patrimoniu foarte important care reflectă istoria orașului, reflectă modul în care Sibiul a încercat să supraviețuiască, să se apere de-a lungul secolelor și a fost mare păcat că, atâtea decenii, aceste obiective nu s-au putut vizita.
Cred că au fost închise prin anii 70. Aceste turnuri de pe strada Cetății sunt legate de acel coridor de strajă, singurul păstrat practic în Sibiu și sunt o adevărată bijuterie. Sper ca, la un moment dat, să se facă și o mică expoziție de arme care s-au folosit în aceste turnuri, pentru că sunt.
În Muzeul Brukethal se păstrează întregul arsenal al Sibiului, dar în momentul de față se pune problema de siguranță și de mediul din cele două turnuri. Momentan nu pot fi expuse piese de patrimoniu acolo”, a declarat Zeno Pinter pentru Turnul Sfatului.
Citește și: Răzvan Pascu: Harghita este orașul părinților. Și orașul copiilor