MAE, avertizare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria

A fost reintrodusă, ca măsură preventivă, dezinfecţia mijloacelor de transport la punctele de trecere a frontierei bulgare cu Republica Turcia.

Podul Prieteniei
Podul Prieteniei . Sursa foto: wikipedia.org

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetăţenii români care intenţionează să călătorească în Bulgaria sau să tranziteze teritoriul acestui stat că a fost reintrodusă, ca măsură preventivă, dezinfecţia mijloacelor de transport la punctele de trecere a frontierei bulgare cu Republica Turcia. Acest lucru din cauza riscului de extindere a pestei micilor rumegătoare, potrivit digi24.ro.

Potrivit unui comunicat transmis de MAE, dezinfecţia se efectuează pe sensul de intrare în Bulgaria dinspre Turcia, contra unei taxe

Astfel, după cum urmează: pentru autoturisme taxa este în valoare de 7 BGN;- pentru microbuze taxa este în valoare de 10 BGN; – pentru vehiculele de mare tonaj înmatriculate pe teritoriul Bulgariei taxa este în valoare de 20 BGN; – pentru vehiculele de mare tonaj înmatriculate pe teritoriul altor state taxa este în valoare de 40 BGN. Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510.

Apelurile sunt redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758. MAE recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org şi www.mae.ro.

Bărbat reţinut pentru conducere sub influența alcoolului şi fără permis