Amenzi aplicate de Direcția Sanitar-Veterinară în urma controalelor făcute în unități de învățământ, tabere şcolare, pensiuni, hoteluri, restaurante

Valoarea sancțiunilor aplicate pe parcursul verii a fost de 2, 4 milioane de lei

Foto: Pixabay.com

Inspectorii Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) au dat amenzi de 2,4 milioane de lei în urma unor controale făcute, în timpul verii, în şcoli, grădiniţe, creşe, tabere şcolare, pensiuni, hoteluri, restaurante, cantine şi la firme de catering, potrivit g4media.ro.

S-a constatat că nu erau respectate condiţiile de igienă şi cele de depozitare şi etichetare a produselor, iar în unele cazuri activitatea era desfăşurată în spaţii neautorizate.

Peste 700 de kilograme de produse alimentare au fost confiscate şi distruse. Potrivit ANSVSA, inspectorii sanitar-veterinari si pentru siguranţa alimentelor din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor judeţene şi a municipiului Bucureşti au făcut, în perioada 25 iunie – 30 august, acţiuni de control pe perioada vacanţei şcolare şi a sezonului turistic de vară.

”La baza acestor acţiuni de control, a stat principiul asigurării unui nivel înalt de protecţie a sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti ce duce la o creştere a rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement, tabere şcolare, creşe, grădiniţe, localităţile de interes turistic.

Este vorba în special la cele care prepară şi furnizează alimente pentru persoanele aflate în aceste zone, ceea ce reprezintă un potenţial risc pentru sănătatea umană, a transmis, vineri, ANSVSA.

Astfel, au fost verificate 3.375 de unităţi, dintre care: 873 de şcoli, grădiniţe şi creşe, 142 de tabere şcolare, 884 de pensiuni şi hoteluri, 589 de restaurante, 259 de cantine şi unitaţi tip catering, 177 de fast-fooduri, 28 de laboratore cofetărie-patiserie, 423 de unităţi înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor (magazine alimentare, puncte gastronomice locale, rulote mobile, pizzerii). Pentru abaterile de la legislaţia sanitar-veterinară şi pentru siguranţa alimentelor au fost aplicate 252 de amenzi contravenţionale, în valoare totală de 2.426.122 de lei.

Amenzi aplicate de ANPC comercianților de înghețată