Abuz grav asupra unor copii din Mureș

Mama îi bătea deseori pe cei trei copii

Agresiune
Agresiune sursa foto pixabay

Abuz grav în localitatea Cipău, județul Mureș. O femeie, în vârstă de 48 de ani, era deja în vizorul autorităților după ce, acum 6 luni, a fost filmată lovind cu un tub dur de carton una dintre fiicele sale, care are un handicap mintal, potrivit ziare.com.

Potrivit imaginilor filmate în aprilie, femeia continuă să lovească fata, chiar dacă aceasta strigă după ajutor.

Abuzurile nu s-au oprit aici. Tatăl vitreg al copiilor ar fi agresat-o sexual pe una dintre fete.

,„O femeie, de 48 de ani, împreună cu concubinul acesteia, de aceeași vârstă, ar fi exercitat asupra celor trei fiice ale femeii, de 8, 10 și 22 de ani, mai multe acte de violență. Totodată, s-a stabilit că bărbatul în cauză ar fi săvârșit față de una dintre minore acte de agresiune sexuală.”, a declarat Aurica Mate, purtătorul de cuvânt al IPJ Mureș. Cazul a fost preluat de procurori după o sesizare făcută de inspectorii de la Protecția Copilului.

Rudele au încercat să intervină, dar agresiunile au continuat.

O mătușă a declarat: „Eu am întrebat de ce le bate și o zis să nu mă bag între ei. Tatăl lor ăla bun o murit.” Cei doi suspecți au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Două dintre fete au fost duse la un centru, iar alta a rămas în grija unei rude care a declarat: „E la mine în grijă până luni, că eu am semnat pentru ea că o îngrijesc până luni.” Polițiștii au emis un ordin de protecție, iar cei doi nu mai au voie să se apropie de copile. Cercetările continuă pentru violență în familie, rele tratamente aplicate minorului și agresiune sexuală.

Ciclonul format în Europa pătrunde în România