O nouă metodă de înșelăciune se propagă pe Facebook

Infractorii cibernetici solicită codul de resetare a parolei pentru obținerea contului bancar

Messenger
Messenger sursa foto pixabay

O nouă metodă de înşelăciune online se propagă prin intermediul aplicaţiei Messenger. Astfel, utilizatorii reușesc să cloneze conturile unor persoane din listă și trimit în mod fals mesaje din care reiese că au nevoie de ajutor, potrivit ziare.com.

Poliţiştii și specialiștii în securitate cibernetică recomandă o mare atenţie la divulgarea datelor bancare în mediul online, fie că este vorba despre mesaje în care ni se cere ajutor financiar, fie că primim diverse oferte de investiții.

Inspector principal Florin Ionuț Zaborilă, ofiţer în cadrul Compartimentului de Investigare a Infracţiunilor Informatice, a explicat, pentru sursa citată, cum acționează infractorii cibernetici și cum riscăm să rămânem fără bani în cont. „E de fapt solicitarea codului de resetare a parolei tocmai pentru obținerea acelui cont, iar contul astfel compromis este utilizat pe mai departe în diferite campanii de phishing tocmai pentru că el se bucură de un grad de încredere din partea cunoscuților de pe Facebook.

E foarte important să avem o igienă a datelor personale, aceasta va veni la pachet cu igiena datelor financiare. Acest lucru înseamnă o grijă deosebită pentru datele de stare civilă și mai ales pentru datele bancare”, a subliniat inspectorul Ionuț Zaborilă. În cazul în care suntem victimele unui atac cibernetic, specialiștii recomandă să ne adresăm Poliției și Directoratul Naţional de Securitate Cibernetică.

MAE, avertisment de călătorie în Italia