Zece bărbaţi, reţinuţi pentru înşelăciune şi tăinuire 

Prejudiciul produs este de 320.000 de lei

arest
arest sursa foto pixabay

Zece bărbaţi din mai multe judeţe au fost reţinuţi, joi seară, de către poliţiştii din Ilfov, fiind acuzaţi de înşelăciune şi tăinuire, potrivit stiripesurse.ro.

Ei sunt suspectaţi că, pretinzând că sunt reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, au primit cantităţi importante de marfă de la diverşi furnizori, pentru care au emis instrumente de plată fără acoperire bancară.

Prejudiciul în acest dosar este estimat la 320.000 de lei. ”Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iunie 2023 şi până în prezent, mai multe persoane şi-ar fi atribuit identităţi şi calităţi false de reprezentanţi ai unor societăţi comerciale, context în care, pe parcursul derulării unor relaţii de comerţ, ar fi indus în eroare reprezentanţii a 3 societăţi comerciale şi ar fi obţinut diverse cantităţi de marfă (anvelope, produse metalurgice şi produse chimice agricole), pentru achitarea cărora ar fi emis instrumente de plată, fără acoperire bancară”, informează, joi seară, Poliţia Judeţeană Ilfov.

Cei zece suspecţi au fost reţinuţi în urma mai multor ore de audieri, fiind acuzaţi că au prejudiciat cu aproximativ 320.000 de lei cele trei firme de la care au primit marfă.

Joi dimineaţă, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov au făcut 21 de percheziţii în Bucureşti şi în şase judeţe, la sediile unor firme şi la domiciliile persoanelor vizate de anchetă. Cei zece au fost ridicaţi şi duşi la audieri alături de alte două persoane, faţă de care anchetatorii nu au dispus măsuri preventive. La percheziţii au fost identificate şi indisponibilizate documente şi bunuri ce ar fi fost obţinute în urma comiterii infracţiunii de înşelăciune, precum şi suma de 12.500 de lei. Suspecţii vor fi prezentaţi procurorului de caz din cadrul Pachetului de pe lângă Judecătoria Buftea pentru dispunerea de măsuri preventive.

Elev campion național la dezbatere publică, agresat de 11 copii