Guvernul a adoptat, joi, o hotărâre de guvern prin care Insula Belina revine în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului şi în administrarea Apelor Române.
„Un proiect de hotărâre de guvern mult aşteptat, care ne aminteşte de modul în care PSD a înţeles şi a guvernat România atâta timp cât a fost la guvernare. Vă amintiţi cum un braţ al Dunării a ajuns proprietate personală în administrarea liderilor politici PSD, conduşi la acea vreme de Liviu Dragnea. În proprietatea personală, cu ghilimelele de rigoare, toată ţara a fost în acea perioadă gândită ca o feudă pentru baronii PSD. Evident, Liviu Dragnea în Teleorman şi-a dorit o moşie pe măsura ambiţiilor sale personale şi a transferat Insula Belina din domeniul public al statului în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman pentru uzul personal”, a precizat Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Orban.
S-a făcut dreptate
Prin acest proiect de hotărâre de guvern, adoptat în ședința de guvern de joi, Insula Belina revine în domeniul public al statului în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului și în administrarea Apelor Române.
„Este o reparație a unei monstruozități juridice realizate de PSD cu domeniul public al statului, în interesul personal al liderilor lor de moment. Acest fapt a fost corectat de guvernul liberal, o dată prin semnarea procesului verbal de predare-primire în luna mai a acestui an și a doua urmată de această hotărâre de guvern care înscrie, practic, Insula Belina în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului”, a concluzionat Dancă.
De la stat la „moșierul” Dragnea, teleormăneanul
Procurorii DNA susţin că în anul 2013, prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice, părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel, situate în albia minoră a Dunării, au trecut ilegal din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea CJ Teleorman, iar, după doar câteva zile, cele două proprietăţi, cu suprafaţă de 278,78 de hectare şi, respectiv, 45 de hectare, au fost închiriate tot ilegal unei firme private, pentru realizarea transferului de proprietate fiind adoptată HG 943/2013, act cu caracter individual prin care au fost încălcate o serie de dispoziţii legale.
Citește și: Dramele pușcăriei: Ștefănescu ne îndeamnă să-i scriem lui Dragnea