Sacrificarea mieilor este posibilă, de regulă, în abatoare autorizate dar în această perioadă, dacă au multe animale, oierii pot cere o derogare, pentru a organiza temporar puncte de sacrificare în propriile ferme, potrivit g4media.ro
Potrivit directorului executiv al Direcției Sanitar-Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor Brașov, Irina Holerga, se acordă derogări numai pentru această perioadă de timp, respectiv 4 – 15 aprilie
Astfel, sacrificarea mieilor se va realiza în aceste locuri organizate în condiții legale, amenajări temporare care asigură supraveghere sanitar-veterinară și în care sunt respectate cerințele generale și specifice de igienă pentru alimente, precum și această normă extrem de importantă pentru noi, medicii veterinari, bunăstarea animalelor. În aceste condiții, carnea va putea fi vândută doar către consumatori, nu și către alte unități din domeniul alimentar. Pentru ca toate condițiile să fie respectate cu strictețe, inspectorii DSVSA Brașov, în colaborare cu Poliția, efectuează controale în trafic pentru a identifica abaterile de la normele de bunăstare și condițiile de transport ale animalelor.
Lecții despre pericolele drogurilor, susținute de avocații din Mureș