Google va șterge definitiv istoricul de localizare al utilizatorilor

Compania s-a angajat să stocheze mai puține date despre persoane

Google
Google sursa foto pixabay

Google va șterge tot ceea ce știe despre locațiile vizitate anterior de utilizatori, a anunțat compania, la un an după ce s-a angajat să reducă volumul de date personale pe care le stochează despre utilizatori, potrivit g4media.ro.

Funcția „cronologie” a companiei – cunoscută anterior sub numele de Location History – va funcționa în continuare pentru cei care aleg să o folosească

. Ea le va permite să parcurgă în urmă zeci de ani potențiali de istoric de călătorie pentru a verifica unde se aflau la un anumit moment. Toate datele necesare pentru ca această funcție să funcționeze vor fi salvate la nivel local, pe propriile telefoane sau tablete, fără ca vreuna dintre ele să fie stocată pe serverele companiei. Într-un e-mail trimis de companie utilizatorilor de Maps, Google a precizat că aceștia au timp până la 1 decembrie pentru a-și salva toate călătoriile vechi înainte ca acestea să fie șterse pentru totdeauna.

Utilizatorii vor putea în continuare să facă o copie de rezervă a datelor lor dacă sunt îngrijorați că le pierd sau dacă vor să le sincronizeze între dispozitive, dar acest lucru nu se va mai întâmpla în mod implicit. De asemenea, compania reduce perioada de timp implicită pentru care este stocat istoricul locației.

Acum, aceasta va începe să șteargă locațiile anterioare după doar trei luni, față de un an și jumătate cât era anterior.

Într-o postare pe blog care anunță modificările, Google nu a citat un motiv specific pentru aceste actualizări, în afară de a sugera că utilizatorii ar putea dori să șteargă informațiile din istoricul locației lor dacă „planifică o petrecere surpriză de aniversare”. „Informațiile despre locația dvs. sunt personale”, a adăugat compania. „Ne-am angajat să le păstrăm în siguranță, private și sub controlul dumneavoastră. Nu uitați: Google Maps nu vinde niciodată datele dvs. nimănui, inclusiv agenților de publicitate.” Compania a fost supusă unor presiuni tot mai mari pentru a-i ajuta pe utilizatori să-și păstreze confidențialitatea locației, în fața eforturilor agresive ale forțelor de ordine de a folosi ca armă informațiile stocate.

Popescu Piedone: „Nu mă retrag din cursa pentru Primăria Capitalei!”